Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbundet


I år fyller idrottens miljöorganisation Städa Sverige 30 år. Under perioden 1988–2018 har organisationens verksamhet resulterat i 45 miljoner kg plockat skräp och 250 miljoner kronor till ungdomsidrotten.
 
Vilka enastående prestationer vårt landslag levererat på EM i Grekland som avslutades igår! Hanna Edebäck vann damer slalom och Jakob Bogne åkte helt på topp och vann ett EM-brons i herrklassen!
 
Vårt svenska open-landslag har inlett EM i Grekland på ett mycket övertygande vis där nu utslagsomgångarna för både damer och herrar i slalomdisciplinen är avslutade. Bilden är från gårdagens officiella öppningsceremoni.
 
I går vann Jakob det så innerligt välförtjänta U-21 EM guldet i slalom vid 2018 IWWF E&A Waterski Under 21 Championships i Roquebrune sur Argens i södra Frankrike - Så otroligt bra gjort!
 
Så har ännu en ny wakeboard kabelpark etablerats i Sverige och då närmare bestämt mitt i centrala Tranås i Jönköpings län!
 
I söndags avslutades EM för 35+ åkare i Halle Tyskland där våra tretton fantastiska landslags-åkare under 4 dagar erövrat otaliga EM finalplatser samt 4 gnistrande EM-medaljer!
 
Tim Törnquist (bilden) gjorde återigen ett formidabelt mästerskap och vann två EM-medaljer i U-17 klassen i Ukraina. Likaså presterade Simon Aldman på topp och vann ett EM-silver (med guldkant) i slalom!
 
Så har ännu en härlig, utmanande och inspirerande termin startat vid vårt Riksidrottsgymnasium i Fagersta med 6 helt nya studenter och 6 återväntande.
 
SM i wakeboard bakom kabel och bakom båt har under helgen arrangerats i Fagersta av Fagersta Västanfors VSK där våra nya svenska mästare korats. Som förväntat vann vår internationella världsstjärna Caroline Djupsjö (bilden) dubbla SM-guld.
 
Om knappt två veckor, 2018-09-06, inleds IWWF 2018 Europe and Africa Tournament Water Ski Open Championships i Ioannina, Grekland där SVWF och Sverige kommer att representeras av sju av våra absolut bästa toppåkare!
 
Målet med satsningen är att höja kunskapen om positiva effekter av att hålla på med många olika idrotter, särskilt som ung, och flagga för att tidig specialisering kanske inte är rätt väg.
 
Imorgon onsdag startar Ungdoms och Junior-EM i Dnipro Ukraina. Truppen har varit på plats sedan i lördags för att förbereda sig.
 
Ann Lahti-Bonté, Karlstads VSK (bilden) satte i helgen inte mindre än tre nya svenska trickrekord i klassen damer 45+ vid RLH-tävlingen, Mariestad Open!
 
Jim Nyberg, bilden, tog med sitt finalhopp på 21,6 meter VM-brons i seniorklassen. Detta är Sveriges första VM-medalj någonsin vid ett Världsmästerskap i barfotadisciplinen. Jim erövrade även ett VM-brons i kombinerat – HELT FANTASTISKT!!
 
LOK-stöd kan sökas av varje förening som är ansluten till SVWF & RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
 

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Östsvenska Vattenskid & Wakeboardförbundet
C/o Max Jansson, Amerikagatan 45B
151 34 Södertälje

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ovwf.se

Se all info