Hoppa till sidans innehåll

3 finaler vid Open EM i Österrike!

2017-09-25 09:22
Lördag morgon (2017-09-23) började med lite nej mycket dimma så man sköt på första starten en halvtimme, sen klarnade det upp och det blev en helt strålande dag!
  • Uppdaterad: 2018-01-16 16:43

Lördag morgon (2017-09-23) började med lite nej mycket dimma så man sköt på första starten en halvtimme, sen klarnade det upp och det blev en helt strålande dag!

EM-finalerna bjöd på mycket fin vattenskidåkning och troligtvis den bäst arrangerade tävlingen jag någonsin varit på, vädret har varit på arrangörens sida, inte jättevarmt men perfekta förhållanden för åkarna varje dag.

Vad var det för fel på båten vet vi inte än, vi vet att man trodde det var en liten motor som styrde gaspådraget som var överhettad, den byttes men båten ligger fortfarande vid kaj så vad det är vet vi inte, tävlingen kördes med reservbåt.

Vi hade 3 åkare till final. Först ut Jennifer som stod sin repa och fick ihop 3940 poäng och avancerade till en fin 9:e plats, det är nog ganska längesen någon svenska var i final i trick på ett EM, vet inte säkert men var det Helena?  Stabilt åkt av Jennifer.

Jacob som fick stå på startbryggan med storfräsarna i slalomfinalen hade lite att tänka på, en bra placering och kanske en medalj?? Jacob gjorde ett ok åk och slutade 9:a med 3 på 10,75. Man behöver vara på den startbryggan med det sällskapet några gånger för att kunna prestera och att Jacob står där med dessa grabbar fler gånger är jag säker på.

Felix Felix!! Gjorde ett mycket bra första hopp 57,5 meter, jag som stod framför hoppet kunde se att det var ett lugnt fint ingångshopp, hans andra hopp från min vinkel (framför hoppet) såg bra ut i draget och svängen in mot hoppet såg det ut som han hade farten med sig, han försvann bakom hoppet och jag tänkte detta blir bra men ut från rampen kom hans dräkt en hjälm och hans skidor huller om buller men jag såg inte Felix. Jaja ni har säkert sett det annars titta efter ja ni vet var. Jag kan meddela att Felix mår bra men såklart lite mörbultad men inte så mörbultad som han borde vara.

Det finns mer i dessa härliga åkare som var med på detta EM.

Se alla EM-resultat HÄR

Förbundskapten
Anders Francke

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Lagastigsgatan 6
287 32 Strömsnäsbruk

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link