Hoppa till sidans innehåll

Fantastiska framgångar för Sverige på Barfota EM

2017-08-30 10:17
2017 Europe & Africa Junior & Senior Barefoot Championships 2017 arrangerades i Ravenna, Italien och vilket fantastisk barfota EM det blev för svensk del! Det resulterade i flera svenska rekord och flera svenska medaljer.
  • Uppdaterad: 2018-01-16 16:43

Toppbild: Jim Nyberg tar emot sin guldmedalj i trick. Åkbilderna är klipp ur Jims åk, ett åk som även blev ett svensk rekord. Se fler barfotabilder nedan

Förutsättningarna var fantastiska 31 grader i solen och 27 grader i vattnet. Anläggningen på Kli Waterski Club bjöd på perfekt vatten hela tävlingen. När sedan en Engelsman med namn Robert Crewe körde ner sin mer eller mindre perfekta Malibu Flightcraft till Italien fanns det inte längre några ursäkter till att inte åka bra.

Det svenska laget som åkte ner till Italien bestod av seniorerna Dennis Andersson och comebackande Jim Nyberg, Simon Williamsson åkte i Open klassen. Även våra svenka toppdomare Mikael Söderqvist (återigen utsedd till chefsdomare) och Peter Norberg deltog i Mästerskapet.

Vi flög tillsammans ner till Italien något innan EM skulle börja för att vara med på Italienska mästerskapen och redan här började det pratas om vem svensken som hållit uppe 16 år var.
Jim Nyberg från Älvsbyn höll inte igen någonting och lämnade ingen oberörd med sin framfart under tävlingarna. Han hade jobbat hårt hemma i det kalla vattnet uppe i Älvsbyn under sommaren men inte landat ett enda av alla sina hopp inför tävlingen. Detta stoppade dock inte Jim som utöver att vinna hoppen på 22.5 m även vann tricken på nya svenska rekordet 5450p. Det svenska trick rekordet slog han inte mindre än tre gånger under de dagar han var med på Italienska- och E&A mästerskapen.
Slalomen var den enda av grenarna där Jim inte plockade hem guldet utan fick nöja sig med ett silver och ett resultat på 13.8p. Imponerad blir man också när man jämför hans resultat mot Open åkarna och ser att de står sig väldigt bra där också och det hade sannolikt blivit medalj i Openklassen om han ställt upp i den.
Jim plockade givetvis också hem Overall guldet och solen sken ikapp med Jim Nyberg som redan innan tävlingen har nästa mål klart nämligen VM i Canada 2018. Fortsättning följer!

Hur gick det för våra övriga svenska åkare? Simon Williamsson hade problem med slalomen och var tyvärr inte i närheten av finalen. Dock stämde tricken väldigt bra för Simon och med 1710 poäng var han i närheten av sitt personbästa, tyvärr missade han finalen med endast 120p och slutade på en 6:e plats.
Dennis Andersson gjorde det bra efter förutsättningarna med en sommar med mindre åkning än normalt och hans bästa resultat är en 8:e plats i slalom.

Det är roligt att se att barfotaåkning har ökat i Sverige och att vi även börjar skörda framgångar på den internationella arenan.

Text: Simon Willamsson

Svenska truppen på E&A Championship Barefoot 2017

 

Skribent: SVWF, Kansliet
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Lagastigsgatan 6
287 32 Strömsnäsbruk

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link