Hoppa till sidans innehåll

Guldregn över svenska landslaget vid NM i Norge!

2017-07-17 09:30
Under den gångna helgen har Sverige och våra 14 landslags-åkare verkligen levt upp till förväntningarna och vann i stor stil och med bred marginal lagtävlingen vid Scandinavian Youth Championships i Skarnes, Norge!
  • Uppdaterad: 2018-01-16 16:43

Det svenska segertåget leddes av Johanna Grekula, Bollebygd VSK och Charlie Westlund, Gävle VSK. Johanna passade på att slå nytt svenskt U-17 rekord i trickdisciplinen med finfina 3,730 poäng och vann självfallet trick i tillägg till slalom vid detta mästerskap. Naturligtvis bidrog suveräne Charlie Westlund till den imponerande svenska medaljskörden genom att på egen hand vinna samtliga 4 NM-guld (slalom, trick, hopp och kombinerat) i U-14 klassen. Stort Grattis Johanna till ditt nya rekord och Stort Grattis Charlie till din ”Grand Slam”!

En hel rad nya personbästa noteringar presterades av våra fenomenala åkare och det är i stort sett omöjligt att omnämna dem alla i text i denna artikel. Så med risk att utelämna några topprestationer var det bland annat otroligt inspirerande att se Gustav Wadström tillbaka på vattnet efter fjolårets skada och vinna ett NM-silver i trick i U-17 klassen. Likaså imponerade RIG-eleven Cajsa Larsson i sitt första internationella mästerskap med sina två NM-medaljer i U-21 klassen, brons i slalom och silver i trick. Tim Törnkvist fortsätter att leverera formstarka resultat och vann i utklassningsstil slalom i U-17 klassen med ett formidabelt resultat av 1,50/58/11,25. Tim följde upp slalomguldet med brons i hopp och trick samt ytterligare ett NM-guld i kombinerat. Efter det lilla ”missödet” i Borås visade Alexander Blomqvist att han är bäst av alla i Skandinavien då han vann NM-guld i hopp i klassen U-17 med exakt 2 meter. Även RIG-eleven Jacob Nordenhed putsade sina personbästa noteringar i både hopp och trick och vann samtidigt 2 NM-guld (hopp och kombinerat), 1 NM-silver (trick) och 1 NM-brons (hopp). 

Sammanlagt erövrade Sverige 29 individuella NM-medaljer varav 14 guld i tillägg till lag-guldet – Ett minst sagt enastående facit!

Se alla NM-resultat HÄR

Värt att omnämna är också att SVWF och Sverige var representerat i domarpanelen genom våra duktiga och erfarna domare, Kjell Hjalmarsson och Catherine Reineholm. Överdomare var Stian Lilleberg fån arrangörslandet Norge.

Jag vill härmed tacka samtliga landslagsatleter för god kamratskap, härlig energi och fantastiska resultat. Vill även passa på att tacka alla föräldrar som hjälpte till under NM-äventyret med bland annat både transporter, inköp av mat och pizza samt med grillningen under lördagens NM-bankett på arenan!

Avslutningsvis vill jag varmt tacka mina två förbundskaptens-kollegor, Bjarni Sigurdsson och Per Törnkvist, för ett fantastiskt väl utfört arbete under tre långa, mycket roliga och extremt framgångsrika dagar i Norge.

Bilder av undertecknad från både prisutdelning, träning och tävling på plats i Skarnes.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Lagastigsgatan 6
287 32 Strömsnäsbruk

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link