Hoppa till sidans innehåll

Open VM i Paris!

2017-09-11 11:06
Under riktigt tuffa tävlingsförhållanden kvalificerade sig Hanna Edebäck (bilden) och Lisa Francke till varsin VM-final vid Världsmästerskapet i Paris som avslutades igår.
  • Uppdaterad: 2018-01-16 16:43

Open VM 2017 arrangerades under förra veckan just utanför Paris i förorten Choisy-le-Roi på en renodlad roddarstadion i aktivitetsparken Parc des Sports Paris Val-de-Marne. Tyvärr hade inte arrangören, French Waterski & Wakeboard Federation, lyckats lösa problematiken med återsvall på ett tillfredsställande vis vilket självklart avspeglades i presterade tävlingsresultat. I tillägg har regnskurarna avlöst varandra under hela veckan och tråkigt nog har det mestadels varit både kallt och mycket blåsig. Det har med andra ord varit riktigt tufft.

Trots de svåra förhållanden lyckades Hanna Edebäck kvalificera sig till damernas slalomfinal med ett stabilt resultat av 2,00/55/11,25 med vilket hon efter kvalet låg på en stark 5:e plats. I finalen halkade hon dock tyvärr ner ett par pinnhål men slutade på en godkänd 10:e plats. Segrade gjorde Regina Jaquess, USA. Även Lisa Francke kvalificerade sig till en VM-final i hoppdisciplinen. Efter mycket ”strul” och ett flertal lagledarmöten rörande bland annat ett felinställt Zero Off system bestämde jurypanelen att ta med 19 åkare till finalen. Då Lisa var en av de drabbade och som fick hoppa sina tre kvalificeringshopp med en felinställd farthållare var detta inte mer än helt rätt. I finalen levererade Lisa ett längsta hopp som mätte godkända 45,8 meter vilket räckte till en 15:e plats. Segrade gjorde Jacinta Carroll, Australien.

Tyvärr lyckades ej våra tre övriga landslags-åkare (Jakob, Felix och Jennifer) leva upp till sina egna individuella målsättningar och hamnade sorgligt nog i nedra halvan av resultatlistorna i sina respektive discipliner.

Se alla VM-resultat HÄR.

Som avslutning vill jag tacka samtliga atleter för en god insats under detta Världsmästerskap. Samtidigt önskar jag både Lisa, Jennifer, Jakob och Felix samt våra två elitåkare Per Rudhag och Linnéa Cederquist stort Lycka Till på EM i Österrike som inleds om bara 9 dagar. Landslagskapten för Sveriges rutinerade 6-mannalag vid EM i Fischlham är Anders Francke.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Lagastigsgatan 6
287 32 Strömsnäsbruk

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link