Hoppa till sidans innehåll

Ultraspännande SM-finaler i Wakeboard!

2017-07-08 09:15
I förrgår genomfördes samtliga wakeboardfinaler vid SM i Borås helt enligt programmet och tidsschemat där både herrarnas båt- och kabelfinaler samt damernas kabelfinal direktsändes på TV av SVT!
  • Uppdaterad: 2018-01-16 16:43

Tävlingsledningen med bland andra SVWF Vice Ordförande Christer Hermansson och SVWF styrelsemedlem Nicolai Perdrup kunde inte ha planerat finaldagen bättre. Den 94 minuter långa TV-sändningen blev just så bra som alla hade hoppats, fylld med läcker och spännande åkning samt intressanta intervjuer ackompanjerad med informativ och saklig information av vår duktiga expertkommentator, Erik Nilsson.  

Först ut i de TV-sända finalerna var herrarnas Kabel-final som vanns i stor stil av förhandsfavoriten William Klang som visade upp en bred och imponerande repertoar av diverse manövrar under de båda finalåken. SM-silvret togs om hand av Christian Forssten med RIG-eleven Sandro Furtado-Brlenic på 3:e plats. Damernas kabelfinal vanns av unga Melanie Staaf med endast 2,7 poängs marginal före Clara Dandenell medan Maria Jorlén knep SM-bronset.

Den tredje TV-sända finalen var herrarnas båt-final som vanns med absolut minsta möjliga marginal (0,7 poäng) av Johan Wikström före William ”Wille” Klang. Vår före detta wakeboard tränare vid SVWFs RIG i Fagersta, Christian Forssten, vann sin andra SM-medalj då han krigade till sig bronsmedaljen. Den icke TV-sända båtfinalen i damernas open klass vanns självklart av Sveriges i särklass mest merittyngda wakeboardåkare, Caroline ”Carro” Djupsjö.

Med två fantastiska och direktsända TV-finaler i både vattenskidor och wakeboard kan jag bara konstatera att SVWFs beslut att medverka under SM-veckan 2017 i Borås var genialiskt. Våra två discipliner har verkligen presenterats på absolut bästa möjliga vis och den absolut viktigaste framgångsfaktorn är naturligtvis våra fantastiska atleter som presterat topp-resultat på vattnet.

För Dig som missade den direktsända wakeboardfinalen går det naturligtvis bra att se den nu på SVT Play och Du kommer enkelt dit genom att klicka HÄR  

Samtliga Wake SM-resultat ska inom kort bli tillgängliga HÄR

Många personer och ett flertal av våra föreningar har varit med och bidragit till SM-succén men som jag tidigare förkunnat är det speciellt två nyckelpersoner vars hjälp och engagemang varit helt avgörande för genomförandet av våra två Svenska Mästerskap och de är SVWF Förbundsläkare K-G Gravander och SVWF Vice Ordförande Christer Hermansson. Stort Tack till Nicolai Perdrup och hans team för alla timmar i förbindelse med upp- och ner montering av kabel-banan.

Inte heller utan våra sponsorer och samarbetspartners hade årets två mästerskap blivit så bra som de blev och jag vill på vägnarna av SVWF tacka följande företag för att ni valde att samarbeta med oss under SM-veckan 2017 i Borås:

TWEEK Naturgodis, SEASEA båttillbehör, Kålltorps Byggföretag, Zitac IT-lösningar, The Cablepark Stockholm/Arlanda, Froggy, Trädakuten, Sofiero Kafferosteri/CAFÉGO, VATTENSPORT.NU och T-engineering

Helsingborg och Landskrona har utsetts till att vara värd för SM-veckan sommaren 2018 och med årets fantastiska upplevelse i Borås hoppas vi nu alla på en repris i någon form i Skåne nästa år!

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Lagastigsgatan 6
287 32 Strömsnäsbruk

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link