Hoppa till sidans innehåll

Wakekommittén


Wakeboardkommittén är Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundets "avdelning" för Wake- & Wakeskate-frågor och består av ett antal entusiastiska individer som har till uppgift att försöka strukturera, inspirera och vidareutveckla Wake-sporterna i Sverige.

  • Kommittén består av aktiva åkare eller folk med stort intresse & engagemang
  • Skall företräda alla Sveriges hörn
  • Arbetar idéellt med att utveckla Wakeboard & Wakeskate för klubbar & individer
  • Har som mål att dels öka Wakeåkningsmöjligheterna, stödja intresserade och viss mån administrera och hantera tävlings- och landslagsfrågor

 

WK ansvarar för frågor kring tävlingar, regelverk, domare, landslaget och dess aktiviteter samt mer övergrippande frågor som rör sporten.

Enkelt sagt är Wakeboardkommittén alltså till för er åkare!!! Välkomna att maila oss på This is a mailto link med synpunkter, åsikter eller initiativ!
Övriga kontaktuppgifter finns i menyn till höger Kontakta oss.

Vår roll i Organisationsstrukturen hos SVWF

Wakesporten i Sverige organiseras genom Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet (SVWF). SVWF är ett av Riksidrottsförbundets (RF) Specialidrottsförbund (SF).
Internationellt är SVWF medlem i Internationella Vattenskidförbundet (IWSF). IWSF är indelat i olika regioner och Sverige tillhör Region of Europe & Africa (E&A).

 

SVWF är ett specialidrottsförbund bestående av ungefär 75 föreningar (klubbar) utspridda över landet.
Alla föreningar tillhör också ett av SVFs fem specialdistriktsförbund (SDF) beroende på var klubben finns: Syd, Väst, Öst, Mellan och Nord . Inom SDF:erna utbildar man domare, båtförare och instruktörer samt håller i ungdoms- och lägerverksamhet. "Högsta hönsen" inom SVWF är förbundsstyrelsen, som utses av förbundsmötet (årsmötet). Det är också SDF:en som röstar på årsmötet.

SVWF har kansliet bemannat på deltid, samt har en sportchef på deltid. Se gärna mer information om SVWF på förbundets hemsida www.vattenskidor.org.

 

Det mesta av arbetet inom SVWF sköts i de olika kommittéerna. Vattenskidkommittén för vattenskidor och Barfotakommittén är exempel. Det finns även en kommitté som ansvarar för SVWF:s riksidrottsgymnasium (Vattenskid- & Wakeboardgymnasiet i Fagersta).

 

Wakeboardkommittén (WK) är den kommitté som - under förbundsstyrelsen - ansvarar för att strukturera, inspirera och vidareutveckla wakesporten i Sverige.

"Idrotts-Sverige" är som det mesta i vårt land ganska välorganiserat med utbyggda strukturer och kanaler för allt från information, regler till pengar.

Inom SVWF har Wake av förklarliga skäl historiskt levt i skuggan av främst vattenskidor, mycket på grund av att Wake är en ung sport; den första tävlingen arrangerades i Sverige så sent som 1995.

Vattensport-Sverige har sin grund i Vattenskidor, som funnits i över 50 år - en lång och stolt historia med många internationella elitåkare. Så småningom växte disciplinen Barfota och sedan några år har även Wake börjat göra sin röst hörd.

Vattensporten är alltså organiserad i ett nationellt förbund (SVWF) och den idrottsliga verksamheten sker ute på klubbarna.
För att kunna utveckla wakeåkandet bör vi alla jobba med att organisera wakeåkandet i landet, så att följden blir ett större förbund med mer resurser.
Dessa resurser är en del av wakekommittéens inkomster samt grunden för att exempelvis kunna sända fler åkare på internationella mästerskap.

Hur skall man nå alla dessa glada - men utspridda - individer?

Det kan vara värt att veta att SVWF är ett av de minsta förbunden inom Riksidrottsförbundet (RF)- så vi badar inte i pengar direkt. Såsom det mesta inom Idrott bygger verksamheten på ideella insatser av engagerade och intresserade människor.

Wakeboardkommittén har som sitt syfte och mål att försöka utveckla Wakesporterna till att dels omfatta fler delar av landet, dels skapa förutsättningar för aktivare och mer geografiskt spridda tävlingsmöjligheter genom att aktivera, stödja och informera såväl individer som klubbar.

 

 

Om ni har frågor, tveka inte att kontakta oss. Glöm inte att vi är till för er!

Alla kommittéernas och förbundets övriga kontaktuppgifter finns under fliken Kontakta oss.

Uppdaterad: 20 NOV 2016 15:04 Skribent: Kansliet

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link