Hoppa till sidans innehåll

Arbetet med inkludering i SM-veckan 2019 är igång!

23 MAR 2018 07:12
Förbundets arbete med att återigen vara med under SM-veckan är i full gång. Både en formell ansökan samt en detaljerad teknisk specifikation är redan inskickade till RF och igår avhölls ett första fysiskt möte i Malmö.
  • Skapad: 23 MAR 2018 07:12

Tidigare i år beslutade styrelsen i Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet att, efter succén i Borås, avsätta resurser för en ansökan om inkludering i SM-veckan 2019. Det beslutades att enkom fokusera på disciplinen kabel-wakeboard samt att genomföra detta mästerskap i samarbete med Malmö Wakeboardklubb och då vid klubbens väletablerade arena belägen vid mässbron i mynningen av Turbinkanalen mitt i Malmö. Med planerade SM-tävlingar i bland annat segling, öppet vatten (simning) m.fl. så kommer vi denna gång att vara ”mitt i smeten”. Preliminära tävlingsdatum för vårt mästerskap är onsdagen och torsdagen 26 – 27 juni, 2019.

I går träffade undertecknad och Henning Jorlén från Malmö Wakeboardklubb och SVWFs wake-kommittee Camilla Ekelund, Projektledare SM-veckan 2019 vid Evenemangsenheten Malmö samt Stefan Persson, Evenemangsansvarig SM-veckan 2018 och 2019 för att diskutera samt komplettera den tekniska specifikationen för vårt mästerskap. Områden vi diskuterade var bland annat vårt behov av stöd från Malmö Stad med läktare, tält, stängsel, portabla toaletter etc. Henning specificerade även behovet av att uppgradera själva tävlingsarenan med ett nytt specialkonstruerat hinder. Vi fick även information om de obligatoriska utbildningarna (evenemang, speaker och värdskap) som RF erbjuder/kräver att vi och alla andra idrotter ska delta på.

Med ansökningar från över 70 olika idrotter kommer RF att ge formellt besked om cirka tre månader vilka idrotter som får förtroendet att arrangera sina SM-tävlingar under SM-veckan 2019. Taket är satt till maximalt 55 idrotter och vår förhoppning är naturligtvis att kabel-wakeboard är en av dessa. Formellt besked kommer således oss tillhanda av Riksidrottsförbundet under juni månad, 2018.

Bilden från vänster: Stefan Svensson, Camilla Ekelund och Henning Jorlén (tillsammans med dottern Ebba-Lycke).

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Kort info om SM-veckan: SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet tillsammans med värdstaden och genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Sveriges Television är sändande bolag. Under SM-veckan genomförs svenska seniormästerskap i olika idrotter under en veckas tid i en och samma stad eller huvudort. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för de 71 specialidrottsförbund (SF) som är medlemmar i RF. Den första SM-veckan genomfördes i Sundsvall vintern 2009 och i Malmö sommaren samma år. I Sundsvall deltog 5 idrotter och i Malmö 11 idrotter. Idag har evenemanget växt explosionsartat med både fler idrotter och fler aktiva.

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link