Hoppa till sidans innehåll

Både nytt svenskt- och nytt arenarekord på UJSM i Linköping!

16 JUL 2018 09:07
Under den gångna helgen har Linköpings VSK stått som värd för Svenska Mästerskapet i vattenskidor för klasserna U-14, U-17 & U-21. Bilden: Lag-SM vanns av Nora VSK med Nyköpings VSK på andra plats följt av VSK Svanen.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2018 09:08

Under exceptionella väder och tävlingsförhållanden blev fenomenala Johanna Grekula från Bollebygds VSK återigen och precis som 2017 årets SM-drottning. För tredje året i rad (Ambjörnarp 2016, Strömsnäsbruk 2017 och Linköping 2018) vann hon en Grand Slam, dvs SM-guld i både slalom, trick, hopp och kombinerat! Årets Eriksgata kröntes av ännu ett nytt prydligt svenskt rekord i trickdisciplinen i klassen flickor U-17 med ett imponerande resultat av 4,640p i kvalificeringsomgången. Stort Grattis Johanna!

I klassen U-14 pojkar var det hård kamp om alla medaljer. I slalomdisciplinen stod dock tunga förhandsfavoriten Simon Aldman från Göteborg i en klass för sig och upprepade fjolårssegern i denna gren. Våra makalösa unga killar som med beviljad speciell dispens tävlar i denna klass, Victor Blomqvist, Nora VSK (11) och Elliot Westlund, Gävle VSK (12) genomförde detta mästerskap på absolut bästa tänkbara vis! Elliott vann hopp med ett mastodontskutt på 34,4m medans Victor tog hem SM-titlarna i både trick och kombinerat! Ska bli extremt kul att följa både Simon, Victor, Elliot och samtliga av våra duktiga U-14 åkare under kommande år!

I klassen flickor U-14 vann Ella Björlin, Borgvik VSK både slalom, hopp och kombinerat medans Elsa Bergsgård, Trekanten VSK vann sitt andra raka SM-guld i trick. Stort Grattis Ella och Elsa!

Tim Törnquist, VSK Svanen, fortsätter att imponera och leverera starka tävlingsresultat och vann både slalom, hopp och kombinerat i U-17 klassen. Riktigt kul för oss i publiken var dock att Alexander Blomqvist, Nora VSK, satte stenhård press på Tim med sina toppresultat i både slalom och hopp vilket ledde till en ”nagelbitande” kamp dessa toppåkare emellan. Charlie Westlund, Gävle VSK, vann SM-guldet i trick. Stort Grattis till samtliga medaljvinnare!

I klassen U-21 damer höll det hela vägen till SM-guld för storfavoriten till SM-titeln i slalom, Cajsa Larsson från Vänersborg. Cornelia Svensson, Bollebygds VSK vann både trick och kombinerat medans Emma Jonsson från Karlstad återigen och precis som förra året tog hand om SM-guldet i hopp.

I herrarnas U-21 klass vann föga oväntat Jakob Bogne från Nyköping återigen slalomguldet med ett nytt fantastiskt arenarekord i utslagsomgången (0,50/58/10,25) och med ett toppresultat av 5,50/58/10,75 i gårdagens SM-final! I tillägg vann han även SM-silver i både trick och kombinerat samt vann ett SM-brons i hopp. Felix Blomqvist från Nora slutar aldrig att imponera och segrade ohotad i både hopp, trick och kombinerat. I tillägg vann han även SM-guld i lagtävlingen tillsammans med sina bröder och ett SM-silver i slalom. Vilken helg – Fantastiskt Felix! Riktigt kul var även att Jacob Nordenhed från arrangörsföreningen presterade på topp och premierades för sina insatser på Mörstorpssjön med SM-medaljer i samtliga discipliner inklusive kombinerat.

Lagtävlingen vanns helt rättvist och precis som i Strömsnäsbruk förra året av de tre övermänskligt duktiga bröderna Blomqvist från Nora. Laget från Nyköpings Vattenskidklubb bestående av Jakob Bogne, Viktor Råström och Leo Cederquist vann med knapp marginal lag-silvret före truppen från VSK Svanen med suveräne Tim Törnquist i spetsen.

Se samtliga SM-resultat HÄR

Som avslutning vill jag i egenskap av SVWF Sportchef och på vägnarna av Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet tacka Linköpings Vattenskidklubb och hela tävlingsledningen för ett exceptionellt väl genomfört mästerskap. Stort tack till överdomare Anders Johansson, Homologator David Rosén, kalkylator Lena Johansson, båtförarna och hela domarpanelen för ett väl uträttat arbete i förbindelse med årets Svenska Mästerskap.

Samtliga bilder tagna av undertecknad förutom bild nummer 11.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Bild 1: Jakob Bogne - 5 SM-medaljer varav SM-guld & Nytt arenarekord i slalom!
Bild 2: Elsa Bergsgård SM-guld i trick!
Bild 3: Elliot Westlund SM-guld i hopp!
Bild 4: Johanna Grekula - 4 SM-guld och Svenskt Rekord!
Bild 5: Team Blomqvist - Lagguld och i tillägg sammanlagt 12 av 12 individuella SM-medaljer - Sveriges bästa vattenskidfamilj!
Bild 6: Tim Törnquist - SM guld i slalom, hopp och kombinerat samt SM-brons i lag!
Bild 7: Felix Blomqvist - 5 SM-medaljer varav 4 guld och ett silver!
Bild 8: Flickor U-14 trick prisutdelning
Bild 9: Damer U-21 slalom prisutdelning
Bild 10: Herrar U-21 hopp prisutdelning
Bild 11: Johanna Grekula tillsammans med Jimmie Westlund direkt efter rekordet! (bild av B. Sigurdsson)

 

 

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link