Hoppa till sidans innehåll

Dubbla VM-brons till Jim i Canada!

18 AUG 2018 10:02
Jim Nyberg, bilden, tog med sitt finalhopp på 21,6 meter VM-brons i seniorklassen. Detta är Sveriges första VM-medalj någonsin vid ett Världsmästerskap i barfotadisciplinen. Jim erövrade även ett VM-brons i kombinerat – HELT FANTASTISKT!!
  • Skapad: 18 AUG 2018 10:02

Att inte tricken och slalomen gick helt som förväntat må vara hänt, men Jim tog sig till final i båda dessa grenar vilket banade vägen till VM-bronset i overallen. Likväl måste Jims 6:e placering i slalom och 5:e plats i trick anses som otroligt bra prestationer. Två bronsmedaljer kommer alltså hem till Sverige från Barefoot Worlds i Canada 2018! Detta var inget någon vågade drömma om inför mästerskapet när vi mötte Jim på flygplatsen i Köpenhamn. Då var det nog fler än jag som trodde att den gode norrlänningen tagit sig vatten över huvudet. En knäskada tätt inpå VM gjorde att han haltade betänkligt men med en enorm målmedvetenhet och en vilja utöver det vanliga har han varit uppe innan alla andra på hotellet och varje morgon gjort sin rehab för att vara redo för åkningen. En otrolig prestation helt enkelt och en häftig upplevelse för oss som fått vara med om detta på plats! Stort grattis Jim!

För våra övriga åkare så hade Simon Williamsson sin topp i tricken där han lyckades bryta 2000p gränsen och leverera ett nytt personbästaresultat med 2150p och placerade sig som 18 av 26 åkare i Open klassen. 

Dennis Andersson fick bra fart på sin slalom och presterade 6,65 p och hamnade 17 plats av 19 åkare i Seniorklassen.

Med dessa ord och fantastiska bilder från Paul Ruppert tackar vi i det Svenska laget för oss och ser fram emot säsongsavslutningen i Mauriik, Holland första helgen i september där många av framtidens landslagsåkare kommer att representera Sverige.

Se alla VM-resultat HÄR

Text: Simon Williamsson, SVWF landslagsåkare
Foton: Paul Ruppert
Text, korrektur och publicering: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link