Hoppa till sidans innehåll
Foto: K-G GRAVANDER

Inspiration Tour deltävling nummer-2 i Eskilstuna!

25 JUN 2018 09:29
Igår arrangerade Eskilstuna VSK säsongens andra deltävling i SVWF:s nybörjarserie av deltävlingar som ingår i Inspiration Tour 2018. Bilden tagen av Micael Björk under gårdagens prisutdelning.
  • Skapad: 25 JUN 2018 09:29

Gårdagens IT-tävling avhölls på klubbens ordinarie anläggning på sjön Barva-Lappen öster om Eskilstuna. I samklang arrangerades även en enklare tävling som gick under namnet Barva-Fighten. Totalt deltog 19 åkare varav Inspiration Tour deltagandet uppgick till 8 startande där 5 individer åkte både slalom och trick och 3 åkare enkom ställde upp i trickdisciplinen. Tävlingsledare och domare var precis som i Fengersfors även denna gång SVWF Förbundsläkare KG Gravander som assisterades i bedömningen av f.d. landslags-åkaren Daniel Gravander. Båtförare var Micael Björk.

På det stora hela blev det en väldigt lyckad dag där flera av barnen definitivt fick blodad tand. Utan att i skrift omnämna alla fantastiska prestationer noteras att Linn Nilsson från arrangörsföreningen åkte igenom 46 km/h i A-banan för första gången och Ida Björk från Borgvik VSK satte nytt personligt rekord i trick. Stort Grattis till samtliga deltagare för en härlig insats på vattnet!

Trots det stundtals något blåsiga vädret var stämningen och gemenskapen på topp där samtliga var överens om att denna enkla tävlingsform är en ypperlig inkörsport till framtida deltagande på någon av våra större tävlingar.

Inspiration Tour konceptet med sitt snillrika regelverk där teknik, glädje och säkerhet premieras verkar nu ha fått ordentligt fotfäste. Ur säkerhetsperspektiv och sett till nybörjarens utvecklingspotential har exempelvis maxhastigheten för slalomåkning i B-banan slagit väl ut vilket på sikt kommer att främja tillväxten av många nya duktiga slalomåkare.    

Nästa deltävling i Inspiration Tour arrangeras av Tullbodens Vattensportklubb om exakt en månad och då i disciplinen wakeboard bakom båt.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link