Hoppa till sidans innehåll

Björn Karlsson - Ny internationell båtförare!

20 OKT 2016 13:40
Björn Karlsson från VSK Svanen och Strömsnäsbruk utsedd till internationell båtförare efter praktiskt prov vid SM i Ambjörnarp och teoriprov vid EA U-14 and U-17 Championships i Recceto, Italien.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2016 14:41

Björn har kört tävlingar i drygt 30 år framförallt på Hammarsjön i Strömsnäsbruk där Björn växt upp med vattenskidor i blodet då VSK Svanen faktiskt hade sin första åk-plats på Björns pappas tomt. Ett flertal mästerskap och ett 30 tal mindre tävlingar har det blivit under åren men nu väntar nya mål för Björn bakom ratten. En tävling utomlands tillsammans med en klubbkamrat som domare och Svanen-åkare på vattnet är det som närmast lockar Björn i hans karriär som båtförare.

Björn har även en gedigen karriär som åkare bakom sig med flera DM guld i favoritgrenen hopp. För några år sedan gjorde Björn comeback på Oldboys SM och vann då guld i både hopp och lag, dessvärre gjorde en trilskande fot att Björn fick lägga skidorna på hyllan.

Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet gratulerar samt önskar Björn stort Lycka Till i sin nya roll som internationell båtförare.

 

Foto: Göteborgs VSK

Skribent: Michael Kjellander

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link