Hoppa till sidans innehåll

Landslagsatleter fys-testas på Bosön!

20 NOV 2016 10:31
Igår (2016-11-19) avhölls årets andra fys-dag på Bosön under ledning av Pierre Styfberg, Linda Nilsson med assistans av undertecknad. Som alltid på Bosön blev det en mycket lyckad dag där våra toppidrottsutövare från samtliga discipliner deltog.
  • Skapad: 20 NOV 2016 10:31

Gårdagens test var identisk med den som våra främsta elitutövare genomförde i januari och ger således ett klart besked om hur våra atleter utvecklat samt bibehållit sin styrka, snabbhet, spänst och kondition. De moment som var inkluderade var följande: Knäböj, Chins, Brutalbänk (hängande sit-ups), Bänkpress, Bänkdrag, 3 olika former av lodräta upphopp samt Cooper testen (3000 m löpning inomhus på 200m bana). I tillägg mättes och vägdes alla deltagare noggrant. Samtliga testmoment genomfördes under förmiddagen följt av gemensam lunch.

Eftermiddagen inleddes med ett kortare teoripass i ämnet skadeförebyggande övningar varefter alla fick tillfälle att praktiskt prova på mängder av fantastiska och skadeförebyggande övningar. Både teori och praktiklektionerna leddes av Bosöns inspirerande Leg Fysioterapeut, Linda Nilsson. För flera av våra utövare presenterades helt nya verktyg och moment som drastiskt kommer att reducera skaderisken, förutsatt att dessa övningar används frekvent. Även om det är självklart framgår så uppskattade vi alla verkligen eftermiddagen tillsammans med Linda.   

Med de presterade testresultaten i hand kan jag ännu en gång konkludera att flera av våra utövare är i riktigt god fysisk form men som alltid finns det naturligtvis utrymme till förbättring. Detaljerade testresultat kommer inom kort att sändas både till berörda förbundskaptener och till de atleter som deltog.

De atleter som deltog från vattenskidor var Johan Efverström, Jakob Bogne, Felix Blomqvist, Eric Lithner, Johanna Grekula, Karl Waldefeldt, Noa Johansson, Alexander Blomqvist och Per Rudhag.
Från wakeboard/wakeskate deltog Sandro Brlenic, Albin Randow och Eira Jansson.
Från barfota deltog Simon Williamsson.

På plats på Bosön för att noggrant följa våra utövare var även följande två förbundskaptener från disciplinen vattenskidor, Bjarni Sigurdsson och Tommy Efverström. Även f.d. förbundskapten Peder Blomqvist samt svenske rekordhållaren i hopp, Daniel Efverström var på plats. Tyvärr plågas Daniel fortsatt av ryggproblem vilket satte stop för hans egna aktiva deltagande under dagen. Stort tack till Mikael Grekula som dokumenterade samtliga testresultat.

Se 27 bilder från gårdagens tester och övningar HÄR

Jag vill avslutningsvis återigen tacka Pierre, Linda, Riksidrottsförbundet, samtliga utövare och förbundskaptener för ytterligare en motiverande och givande samling på Bosön.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link