Hoppa till sidans innehåll

Scandinavian Barefoot Open i Alsterbro!

05 AUG 2018 10:32
Scandinavian Barefoot Open var tillbaka i Alsterbro förra helgen. Senast tävlingen hölls i Alsterbro var 2015 och nu var det så återigen dags och folket i byn gick man ur huse med sin brassestol för att njuta av tävlingarna som pågick över 3 dagar!
  • Uppdaterad: 05 AUG 2018 10:36

På lördag kväll, 28 juli, blev det bankett med allt vad det innebär med prisutdelning, mat och dans. Inför tävlingen hade den lokala klubben gjort ett omfattande arbete med att flytta stenar som varit farligt nära vattenytan inför tävlingen. Mycket planering och arbete hade också investerats inför tävlingen. Vädret blev fantastiskt förutom en period under lördagen då det under en period åskade och blixtrade över området. Men tack vare att man hade börjat tävlingarna på torsdag eftermiddag lyckades chefsdomaren få ihop tävlingen. Mest publik fanns på plats under kvällshoppningen under fredagen då det räknades till över 500 personer på badstranden. Totalt räknar arrangören med att det var 1500 personer som besökte tävlingen. Den lokala arrangören är väldigt nöjd med utfallet av tävlingen eller vad sägs om 36 åkare från 7 nationer med en Nya zeeländare som mest långväga gäst.

I vanlig ordning kammade finländaren Evert Aartsen Jr hem Scandinavian Open bland herrarna medans tyskan Svenja Hempelman vann bland damerna. Resultaten över Scandinavian Open och SM-tävlingen finns att läsa i länken. Värt att nämna är att vi inom barfota sporten för första gången på mycket länge hade två tjejer som deltog i tävlingen vilket vi är oerhört glada för. Många juniorer var det också som deltog i tävlingen och där kan man se att våra satsningar som görs på ungdomarna i Sverige generar fler åkare!

Nu laddar Alsterbro Barefoot Team om batterierna och ska i höst kolla på möjligheterna att skicka iväg en ansökan om att få arrangera EM i barfota åkning 2020 då idrottsföreningen i byn fyller 90 år. 

Se alla resultat HÄR och du även se en härlig och fartfylld sammanfattning av hela mästerskapet inklusive prisutdelningen genom att klicka på Aftermovie - SCO 2018!

Text: Simon Williamsson, SVWF Barfotakommittee
Publicerad av: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link