Hoppa till sidans innehåll

Silvermedalj till T. Törnquist på Jr. US Masters!

26 MAJ 2019 08:04
Tim Törnquist (bilden) förankrade i förrgår (2019-05-24) ytterligare sin position som en av värdens absolut främsta slalomåkare genom att vinna en silvermedalj i slalomdisciplinen vid Jr. US Masters på Robin Lake, Ga. USA!
  • Skapad: 26 MAJ 2019 08:04

Efter ett hyperstarkt utslagsåk delade Tim ledningen med Federico Jaramillo från Colombia med ett resultat av 3,00/58/11,25. Då finalfältet bestod av tre åkare hade Tim i detta läge redan säkrat den åtråvärda Masters medaljen! När så samtliga finalister hade genomfört sitt finalåk stod det klart att VSK Svanens fantastiske slalomåkare hade säkrat sin plats i US Masters-historiken för all evig framtid genom att vinna slalomsilvret! Helt otroligt – vilken prestation!

Igår genomförde även Tims klubbkollega, Hanna Edebäck, sitt kvalificeringsåk i slalom i stora US Masters. Tyvärr lyckades inte vår regerande Europamästarinna leva upp till sina egna förväntningar och får bevittna dagens slalomfinal från land. Dock ska här återigen omnämnas att en atlet som har presterat de skyhöga resultat som krävs för att ens få starta i US Masters är i realiteten en vinnare och tillhör otvivelaktigt den inom sporten exklusiva gruppen ”the-best-of-the-very-best”.

Se allt om US Masters HÄR inklusive videolänken till dagens US Masters final som börjar om ett par timmar.

Jag, Pia och SVWF gratulerar återigen Tim till den fantastiska prestationen i ett av världens mest prestigefyllda mästerskap och passar samtidigt på att önska en säker resa hem till moder Svea.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link