Hoppa till sidans innehåll

SVWF besöker anrik 51 år gammal förening!

13 JUL 2018 08:36
Igår hade undertecknad det stora privilegiet att besöka Motala Vattenskidklubb samt även aktivt vara involverad i den organiserade aktiviteten som SVWF Sportchef och gästtränare.
  • Skapad: 13 JUL 2018 08:36

Under absolut helt sagolika väderleksförhållanden var jag så tillbaka i båten i min egna ursprungliga hemmaklubb för första gången sedan 1984. Så många härliga minnen från en svunnen tid kom flygande tillbaka under den inledande lunchen tillsammans med de 20–25 medlemmarna som var på plats. Fantastiskt att få byta erfarenheter och diskutera både nutid och dåtid med nya och gamla ansikten. Efter lunch var det dags för cirka 15 av klubbens medlemmar att åka på det spegelblanka vattnet där många fina resultat presterades. Mitt under pausen och eftermiddagskaffet kom ett högst oväntat men extremt välkomnat besök då regerande Världsmästaren i trick (55+), Odd Brådhe, gjorde oannonserad entré. Självklart kunde han övertalas att visa upp sina färdigheter på trick-skidan samtidigt som han själv njöt av att vara tillbaka på Frännsjöns magiska vatten för första gången sedan 1975!  

MVSK bildades år 1968 och åk-platsen var då belägen på sjön Salstern, lite drygt 15km nordöst om Motala. 1974 flyttade föreningen sin aktivitet till den mycket närbelägna Frännsjön där man än idag huserar. Föreningen var en av Sveriges största föreningar i början av 70-talet då man även stod som arrangör för en rad större nationella tävlingar. Klubbens ikon och tränare på den tiden, Lars-Johan Karlsson, dubblerade även som alpin landslagstränare och organiserade under flera somrar, under början av 70-talet, alpina träningssammankomster då bland andra Ingemar Stenmark och Stig Strand stiftade bekantskap med både Salstern och Frännsjön. Genom åren har klubben gått igenom ett antal så kallade generationsskiften och medlemstalet har naturligtvis fluktuerat men en person har sedan tidigt 70-tal alltid funnits med någonstans i organisationen och det är f.d. svenske toppåkaren Peder Elisson. Peder är idag verksam som ordförande och naturligtvis även alltid redo att visa den yngre generationen att ”gammal är äldst”!

MVSK har genom årtionden fostrat ett flertal mycket duktiga elitåkare som även och i klubbens namn haft stora framgångar då de vunnit multipla VM, EM, NM, SM och DM-medaljer. De mest kända åkarna i klubbens historia inkluderar Peder Ellison, Bosse Sörberg, Anders och Helena Neilan, bröderna Christian, Marcus och Mikael Hjelt, Peter Brandinger, Helena och Richard Kjellander samt undertecknad. I tillägg till ovan personer inklusive deras föräldrar och familjer är det naturligtvis en rad andra fantastiska människor som skrivit klubbens historia men det är en omöjlighet att här omnämna dem alla.

Idag och sedan flera år är MVSK en aktiv del av Motala kommuns lokala föreningsliv. Föreningens framgångsfaktorer i modern tid är ett långsiktigt arbete med en ekonomi i balans, sunda värderingar och trogna ansvarstagande medlemmar. Genom samverkan med fritidsgårdar och andra kommunala verksamheter har också nya medlemmar rekryterats till klubben. 2017 införskaffade klubben en helt ny båt vilket självfallet säkerhetsställer problemfri aktivitet under de närmast stundande säsongerna. Enligt Idrott Online har föreningen per idag 39 registrerade medlemmar.

Som avslutning vill jag varmt tack alla i Motala Vattenskidklubb för en helt fantastisk dag som jag personligen kommer att minnas med ett leende under lång tid framöver.

Samtliga bilder tagna av undertecknad.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Bild 1: Stilstudie av MVSK Ordföranden Peder Ellison
Bild 2: Härlig lunch i strålande sommarvärme
Bild 3: Klubbens inofficiella maskot
Bild 4: Odd Brådhe på blixtbesök hos MVSK
Bild 5 - 8: Från gårdagens aktivitet

 

 

 

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link