Hoppa till sidans innehåll

SVWF Klubbkonferens och Årsmöte 2018!

2018-03-19 10:06
Under den gångna helgen (17 och 18 mars) har SVWF avhållit både den årliga klubbkonferensen och det traditionella Årsmötet i Skärholmen (Stockholm). På bilden: Ordförande Tobias Aderum tillsammans med de närvarande mottagarna av diverse utmärkelser.
 • Uppdaterad: 2018-03-19 10:13

På klubbkonferensen, som avhölls under hela lördagen samt fram till klockan 11.00 på söndagen, diskuterades och presenterades bland annat SVWFs summering av SM-veckan 2017 samt vårt hittills gjorda arbete uppemot SM-veckan 2019 i Malmö. Konferensdeltagarna fick även information om GDPR (General Data Protection Regulation), de nya dataskyddsreglerna inom EU som träder i kraft den 25 maj.

Ordförande Tobias Aderum presenterade vidare de senaste nyheterna runt det som sker internationellt inom IWWF EC och undertecknad tillsammans med Förbundskapten Bjarni Sigurdsson presenterade det arbete som är på gång med att implementera de anvisningar för barn- och ungdomsidrott som fastställts av Riksidrottsförbundet.

Under klubbkonferensen presenterades och diskuterades även förbundets förslag till årets verksamhetsplan och budget. En stor del av klubbkonferensen ägnades åt SVWF 2.0 där vi alla gavs tillfälle att arbeta vidare mot framtiden. Församlingen delades in i grupper där det bland annat arbetades med bokningssystem, marknadsföring, sponsorskap och framtidens elitsatsning (landslagen).

Under klubbkonferensen var det i sedvanlig praxis även åsidosatt tid för de olika kommittéerna (wake, barfota och vattenskidor) att inom respektive grupp diskutera de lite mer disciplinspecifika frågorna som exempelvis tävlingskalendrar, verksamhetsplaner, landslag osv. 

Årsmötet 2018: Årsmötet inleddes med att församlingen valde Förbundsläkare K-G Gravander till Ordförande för mötet samt Generalsekreterare Pia Hägg till mötessekreterare. Mathias Öhman och Eric Lithner valdes till justerare av protokollet. Årsmötet förflöt helt friktionsfritt och detta kan självklart härledas till att frågeställningar rörande verksamhetsplan och budget diskuterats och bearbetats under klubbkonferensen.

SVWFs nya styrelse för 2018 ser ut enligt nedan:

 • Tobias Aderum, Förbundsordförande
 • Christer Hermansson, Vice ordförande
 • Linda Blomdahl, Kassör                                                 
 • Nicolai Perdrup, ledamot                   
 • Linus Persson, ledamot                      
 • Anders Johansson, ledamot
 • Sandra Gustavsson, ledamot

Suppleanter 2018:                                               

 • Anders Olofsson, suppleant-1
 • Dina Gutrad, suppleant-2                   
 • Anders Francke, suppleant-3             

Valberedning inför kommande verksamhetsår består såsom brukligt av fem medlemmar (en medlem från varje distrikt) och dessa är inför 2018:

 • Elsie Antonsson, Ordförande (Väst)
 • Bo Lindén (Syd)
 • Odd Brådhe (Öst)
 • Lars-Åke Larsson (mellan)
 • Urban Lyxell (Nord)

Direkt efter årsmötet delades det ut diverse utmärkelser (se komplett lista härunder) och utmärkelsen Årets Eldsjäl 2017 tilldelades Claes Samuelsson och utmärkelsen Årets Tränare 2017 tilldelades vår mycket kompetente Förbundskapten Peder Blomqvist. Både Claes och Peder erhöll varsitt stipendium om SEK 5,000 att användas för ändamål direkt relaterade till utmärkelserna.

Det är inte varje år SVWF delar ut en hedersutmärkelse men när detta görs är det alltid till en person som bidragit till vår sport på ett extraordinärt vis. Stort grattis Förbundsläkare Klas-Göran Gravander till den mer än välförtjänta utmärkelsen.

Både Jan Bogne och Anders Francke avtackades för lång och trogen tjänst och för sitt väl genomförda arbete inom styrelsen. Båda fortsätter dock att vara verksamma inom SVWF, Jan inom VSK-kommitteen och Anders som styrelse-suppleant.

Utmärkelse

Disciplin

Tilldelades

Årets   Komet

Barfota

Gusten Olofsson

Årets   Manliga Åkare

Barfota

Jim Nyberg

Årets   Kvinnliga Åkare

Barfota

Ingen utsedd

Årets Komet

Wake

Hugo Randow

Årets Manliga Åkare

Wake

William Klang

Årets Kvinnliga Åkare

Wake

Melanie Staf

Årets Komet

Vattenskidor

Simon Aldman

Årets Kvinnliga Åkare

Vattenskidor

Elsie Antonsson

Årets Manliga Åkare

Vattenskidor

Jakob Bogne

Årets Tränare

 

Peder Blomqvist

Årets Eldsjäl

 

Claes Samuelsson

SVWF Hedersutmärkelse                                               

 

K-G Gravander

Jag och Pia vill återigen gratulera samtliga mottagare av ovan specificerade utmärkelser, tacka alla konferens- och årsmötesdeltagare för en konstruktiv helg och till sist önska den nya styrelsen stort lycka till under kommande period.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Lagastigsgatan 6
287 32 Strömsnäsbruk

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link