Hoppa till sidans innehåll

Tim Törnquist imponerade stort och vann JVM-silver i slalom!

06 AUG 2018 08:11
Tim Törnquist skrev igår in sig i historieböckerna för all evig framtid då han vid JVM-finalen i slalom i Seseña, Spanien erövrade en glänsande och åtråvärd silvermedalj! Prisutdelning JVM: 1:a Jaramillo, 2:a Törnquist och 3:a Reese.
  • Skapad: 06 AUG 2018 08:11

Vilket fantastiskt Världsmästerskap VSK Svanens Tim Törnquist har gjort. Under fyra tävlingsdagar i Spaniens gassande sol har han levererat fantastiska toppresultat i både slalom och hopp. Hans framfart på karismatiske Ricardo Botas mästerskapsanläggning kröntes av det nya personbästa resultat i VM-finalen då han verkligen behövde det som mest. I ultraskarpt läge gjorde Tim det som krävdes och satte med sitt enastående resultat, 2,00/58/10,75, en härlig press på de tre sista finalisterna. Det var på vippen att Tims resultat hade räckt hela vägen till VM-guld men tyvärr, sett ur svenskt perspektiv, åkte även colombianen Federico Jaramillo på topp och Tim fick se sig slagen med en ynka halv boj. Att vinna ett VM-silver med guldsmak är inget annat en än bragd – Helt Fantastiskt – Stort Grattis Tim!

Även i hoppdisciplinen såg det ljust ut inför gårdagens finalomgång. Med den just nyvunna VM-medaljen i säkert förvar var Tims ambition att, precis som i slalom, klättra ett par pinnhål från utslagsomgångens fina 9:e plats. Med det nya starka personbästa resultatet av 49,8 meter var siktet således inställt på 50+. Tyvärr fick han inte riktigt till det i finalen och slutade på 12:e plats men summeringen av Tims VM-äventyr 2018 kan inte beskrivas på annat vis än beundransvärd och respektingivande.    

Sveriges andre VM-deltagare, Alexander Blomqvist, gjorde tyvärr inte en av sina bättre mästerskapstävlingar och levde dessvärre, denna gång, ej upp till sina egna personliga förväntningar.

Se alla JVM-resultat HÄR.

Jag, Pia, SVWF och hela vettenskid-Sverige gratulerar Tim till bragden i Spanien!

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Både action-bilden härunder från Tims finalåk samt bilden från prisutdelningen är tagna av VSK-Kommitteens ordförande, Anders Johansson.

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link