Hoppa till sidans innehåll

Vilken härlig helg – Svenskt rekord och flera internationella topplaceringar!

02 JUL 2018 16:32
Under den gångna helgen har vi haft stora tävlingsframgångar i disciplinen vattenskidor både här på hemmaplan i Sverige och internationellt i både Spanien och i England!
  • Uppdaterad: 02 JUL 2018 17:57

I Strömsnäsbruk hölls den årliga trick- och hopp-tävlingen Strömsnäs Open, där deltagarna erbjuds inte mindre än tre omgångar i varje gren. Vindförhållandena varierade en del och det var tidvis inte helt lätt åkt. Icke desto mindre noterades ett stort antal mycket imponerande resultat och personliga rekord.

Främst ska nämnas Johanna Grekulas fantastiska trickresultat, 4260 p. Efter sedvanlig rekordgranskning justerades resultatet till 4100 p vilket är en förbättring av hennes tidigare svenska rekord med 270 poäng. Dessutom förbättrade Johanna sitt PB i hopp i varje omgång med slutresultatet 26,5 meter.

Vidare är det mycket glädjande att konstatera att vår nyligen uttagna trupp till junior-VM glänste i hoppdisciplinen. Både Tim Törnquist och Alex Blomqvist imponerade stort med ett flertal riktigt långa hopp. Tims längsta hopp mätte 46,9 meter och Alex längsta inte mindre än 47,7. Därutöver putsade Tim sitt PB i trick med ny notering på 2950 p.

Härutöver slogs ett betydligt större antal personliga rekord än vad som ryms att nämna i denna artikel. Men det är glädjande att VSK Svanens värdefulla initiativ att arrangera tävling i trick och hopp kröns med sådan framgång!

Fullständiga resultatlistor från Strömsnäs Open finns att tillgå HÄR

Våra tre landslags åkare, Jakob Bogne, Felix Blomqvist och Natasha Anderberg har tillbringat helgen i Spanien och där deltagit på den internationella stortävlingen som formellt döpts till BOTASKI PROAM / NAUTIQUE BIG DAWG WORLD TOUR. Både Natasha och Felix startade i den så kallade ”amatör klassen” där Felix fyra tävlingsresultat på 11,25 meters-kortningen genererade en fin 4:e plats. Natasha slutade på en klart godkänd 8:e plats och med ett bästa resultat av 3,00/55/12,00.
Med i stort sett alla världens främsta slalomåkare på plats, med enkom ett fåtal undantag, fick Jakob verkligen känna på hur det är att vara mitt i ”hetluften”. Jakobs formidabla resultat, 2,00/58/10,25 räckte denna gång till en högst respektabel 10:e plats i det hyperstarka startfältet.

Fullständiga resultatlistor från denna tävling i Spanien finns att tillgå HÄR

Patrik Öhman är nu på god väg tillbaka efter sin allvarliga knäskada och har tillbringat sin helg i England där han deltog på tävlingen Malibu Multi Round Ranking som gick av stapeln på Hazelwood Ski World, Lincolnshire. Med ett stabilt längsta hopp som mätte 55,5 meter slutade han på 2:a plats i klassen herrar Open.

Fullständiga resultatlistor från England finns att tillgå HÄR

Omslagsbilden av Johanna Grekula är tagen av SVWF Förbundskapten Per Törnquist

Artikeltext av SVWF Sportchef Michael Kjellander och SVWF Förbundskapten Bjarni Sigurdsson

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link