Hoppa till sidans innehåll

Wakeboard på Stockholms båtmässa, Allt För Sjön!

27 MAR 2018 06:57
Mellan den 3 - 11 mars gick Båtmässan - Allt för sjön av stapeln i Stockholm. I år ville de försöka locka en ny målgrupp till mässan genom att anlägga Sveriges största inomhuspool för vattensport.
  • Skapad: 27 MAR 2018 06:57

I hall C byggdes deras Water Park upp med inomhus pool, Wakestation kabelbana och fläktar. Där kunde besökare prova på bland annat, Stand-Up paddling, vindsurfing, elektrisk surfbräda, wakeboard, radiostyrd segling med mera. Man kunde även titta på en häftig flyboard uppvisning, optimistjolletävling och The Cable Park-Arlanda samt Just Ride Cable – Ski Marines wakeboardshower.

Dagarna fylldes med tävlingar och prova på. På tisdagen så hölls tävlingen best trick där Sandro Furtado Brlenic och Clara Dandenell tog hem vinsterna i herr- och damklassen. Den sista lördagen kördes den stora tävlingen med 16 deltagare. Finalerna kördes head-to-head och första plats knep Sandro även denna gång på herrsidan och Melanie Staaf vann på damsidan.

Under veckan var det många besökare som fick upp ögonen för wakeboard på kabelbana, både som publik och få möjlighet att prova-på. Hallen var knökfull under uppvisning och tävlingar. Under tiderna som var allokerade till wakeboard var det 200 personer, i alla åldrar och av båda könen, som provade på.

Fakta om båtmässan:

  • Poolen: 40x15m 90cm djup
  • Wakestation kabelbana: 45m
  • Besökare båtmässan: 76000personer
  • Prova-på snitt: 17 personer/h
  • Prova på rekord: 30 personer/h

Text och bilder: Henning Jorlén, SVWF Wakeboard Kommittee
Publicerat av: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link