Hoppa till sidans innehåll

Tävla


Det finns allt från klubbtävlingar, till EuroTouren, EM och VM för oss åkare med funktionshinder.

Tävlingar i Sverige

SM för funktionshindrade har hållits tillsammans med SM för seniorer de senaste åren. Från och med 2003 arrangeras en sitski-tävling med C-bana i slalom samtidigt med Svallvågen Open/Varberg Open. I Västsvenska serien har arrangörerna lagt i en C-bana under en tävling, så att de som åker innerbana kan delta. Den som åker i A-banan kan ställa upp i vilken tävling som helst. Trick kan man också ställa upp i överallt eftersom vi åker i samma bana som alla andra åkare.

Tävlingar Utomlands

Eurotour-tävlingar arrangeras varje år. Deltävlingar anordnas på olika platser i hela Europa. Deltagaren måste ställa upp i minst en tävling före finalen. VM hålls vartannat år. Den senaste åren har de arrangerats i London i England, Melton i Australien, Florida i USA och Schoten i Belgien, Vichy i Frankrike och i Recetto i Italien. EM arrangeras de år som inte VM arrangeras. 

Trick kan ni se på video om ni går in på internetadressen http://www.waterskidisabled.eu/ och klickar på "gallery" . De regler som gäller hittar ni också här plus en hel del annat.

Uppdaterad: 01 NOV 2010 12:17 Skribent: Elsie Antonsson

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link