Hoppa till sidans innehåll

98 dagar kvar till US Masters

19 FEB 2010 12:30
Så här mitt upp i vår snörika vinter känns vattenskidsäsongen långt borta men om endast 98 dagar startar den 51:a upplagan av US Masters Waterski & Wakeboard Tournament och den 18:e upplagan av US Junior Masters Tournament!
  • Skapad: 19 FEB 2010 12:30

Detta anrika mästerskap arrangerades för första gången 1959 på Robin Lake, Callaway Gardens, Pine Mountain, Georgia, USA och avhålls numera årligen under den amerikanska högtiden, Memorial Day weekend.

Robin Lake var ursprungligen byggd enbart för detta mästerskap och har en fantastisk åskådarplats där man på ett förnämligt vis kan följa alla världens främsta vattenskid & wakeboard åkare tävla om ära och pengar.

Att bara bli inbjuden att deltaga, i en endaste gren, är svårare än att kvalificera sig till ett VM och det är bara de bästa av de bästa som får en möjlighet att beträda detta ”heliga vatten”.

Som ende svensk har vår egen Daniel Efverström inte bara fått en inbjudan utan fyra! Han har nämligen kvalificerat sig till Jr. US Masters i både slalom, trick, hopp och kombinerat – bara detta är fantastiskt!

Vid förra årets Jr. US Masters vann Daniel en bronsmedalj i slalom och tog ett silver i kombinerat. Inför årets mästerskap är siktet ställt på en guldmedalj i favoritdisciplinen hopp!

Daniel kommer den 23 mars att sätta sig på planet till Okahumpka, Florida, USA där han under ledning av den legendariske tränaren, Jack Travers, kommer att förbereda sig inför sin sista Jr. US Masters start.

Läs redan nu all info om US Masters & Jr. US Masters på nedan websida:

http://www.masterswaterski.com

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Carl Öhlander

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link