Hoppa till sidans innehåll

Danne skadad - Kan missa Jr. US Masters

18 MAJ 2010 15:37
Det kan vända snabbt inom idrotten. Daniel ”Danne” Efverström som inlett säsongen 2010 på ett fantastiskt vis* har under ett träningspass i onsdags (5 maj) skadat sitt knä.
  • Skapad: 18 MAJ 2010 15:37

Olyckan skedde vid landningen under träning i hopp då hans skida skar ut och hans knä vred sig. Detta i kombination med att hela hans kroppsvikt ”tryckte på” innebar att påfrestningen blev så stor att hans knä vek sig.

Efter genomförd magnetröntgen är diagnosen att främre korsbandet nästan är av och att den intakta delen av korsbandet är väldigt uttöjt.

Benen i knäet har fått sig ordentliga smällar och ett ledband som håller fast knäskålen (patellae ligamentet) har blivit utsträckt. I praktiken kan knäleden betraktas som tre sammansatta leder som består av två kondylärleder mellan lårbenets två kondyler och motsvarande menisker (mediala och laterala) och kondyler på skenbenet. En tredje led finns mellan knäskålen och lårbenet. Denna led är i princip en fri kulled men eftersom de två benen inte helt anpassade till varandra utgörs rörelserna i leden inte av någon enkel glidrörelse.

Danne meddelar att naturligtvis är detta inga goda nyheter men att han är glad att inget är helt av i knäet. Vidare har han anlitat den otroligt skicklige Dr. Micahael Fulton som behandlat otaliga och mycket framgångsrika vattenskidåkare under lång tid. Danne är således i mycket goda händer.

Rehab träning är redan i full gång och Danne var så sent som igår hos Dr. Fulton där han fick ultraljud och massage tillsammans med övningar som ska påskynda läkningen.

I skrivande stund är bedömningen att det kan ta mellan 8-12 veckor innan han är helt bra igen. Vad beträffar Jr. US Masters i slutet av månaden säger han själv så här: Jag är fortsatt fullt inställd på att åka Jr. US Masters!  

Jag och hela vattenskid Sverige håller tummarna för att vår regerande JR. US Open mästare snart är tillbaka på vattnet igen!

* Daniel hoppade 61,6 meter vid McCormick International Cup den 25 april och gjorde 2,00/58/10,75m vid record tävlingen på Swiss Ski School den 2 maj.

Skribent: Michael Kjellander

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link