Hoppa till sidans innehåll

Open- EM har startat!

19 AUG 2010 21:00
I dag började Open-EM i vattenskidor på Thorpe Park i London, England.
  • Skapad: 19 AUG 2010 21:00

Det svenska laget utgörs av:

Hanna Edebäck
Josefin Edebäck-Hirs
Daniel Efverström
Johan Efverström
Oskar Vikström
Markus Brännström
Lisa Francke
Förbundskapten
Magnus Jonsson
Assisterande förbundskapten
Anders Francke

Rapport från torsdagens tävlingar

Hanna i EM-final Dagen började med sol och svag vind, perfekta väderförhållanden för vattenskidor. Först ut av våra svenska åkare var Hanna Edebäck i damernas slalomkval. Hanna åkte stabilt igenom sina 2 första passeringar 14.25 respektive 13 meters lina. På 12 meters lina började det blåsa lite mer och Hanna fick kämpa hårt men klarade även denna passering på ett bra sätt. På nästa kortning satsade hon mycket på att få en bra förstaboj men svängde lite för hårt och nådde inte hela vägen ut till andra bojen. Resultatet blev 1,0/55/11,25 vilket innebär en delad 5:e plats efter kvalet och bra slagläge inför finalen. Bra jobbat, Hanna!

Lite senare var det dags för Josefin Edeback-Hirs, vår andra deltagare i slalom damer. Även Josefin åkte stabilt genom sina 14,25 och 13-meters passeringar. Men när hon sänktes ner för att korta linan till den viktiga 12-meterspasseringen fick vi besked om att domarna dömt bort Josefins ingångsport på 13-meterspasseringen. Därmed var EM över för denna gång för Josefin. Efter lunch började herrar trick med våra 2 tävlande Daniel Efverström och Oskar Vikström. Daniel gjorde bra ifrån sig med 2 stående passeringar som gav trickpoängen 6 230, inte långt ifrån hans personbästa och en 24:e plats på EM. Oskar Vikström var andre svensk i trickdisciplinen och började med en perfekt toehold-passering men missade lite på sin handpassering och föll på en av sina volter. Han nådde därmed inte riktigt upp till sin fulla kapacitet i trick och slutade på 26:e plats med trickpoängen 4 910. För att nå finalen krävdes 8 670 poäng och leder gör världsrekordhållaren Nic Le Forestier med otroliga 12 250 poäng.

Herrtävlingen åtföljdes av damer trick serie 3 där Lisa Francke åkte för att i första hand köra ihop lagpoäng för Sverige. Hon öppnade med en perfekt toeholdpassering men föll tidigt på handpasseringen. Trots det tidiga fallet fick hon ihop 2 160 poäng.

Sent på eftermiddagen/kvällen hade vi kommit fram till herrar slalom serie 3. Det var dags för Oskar Vikström att återigen beträda vattnet på Thorpe Park för att åka sitt kvalåk i slalom. Oskar var andre man i startgruppen och gjorde ett fantastiskt åk. Han åkte igenom 14-meter, 13-meter och även 12-meters passeringen. Väl nere på 11,25 slog han till med 3,0 bojar och ett tangerat personbästa. Mycket bra, med tanke på den press som finns på ett europamästerskap. I nuläget när 2 startgrupper fortfarande återstår så leder Oskar Vikström slalomtävlingen. Härligt!

Imorgon fortsätter EM med slalom herrar serie 1 och 2 samt hoppkval för både herrar och damer där vi hoppas på ännu fler bra svenska prestationer. Fullständiga resultat finns på http://www.iwwfed-ea.org

Skribent: Magnus Jonsson

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link