Hoppa till sidans innehåll

Rapport från EM-finalerna i London

24 AUG 2010 21:00
Idag var det äntligen dags för finaler för våra duktiga tjejer Lisa Francke och Hanna Edebäck.
  • Skapad: 24 AUG 2010 21:00

På förmiddagen kördes herrarnas trickfinal där fransmannen Nic LeForestier vann på 11910 poäng. Efter lunch så började damernas hoppfinal med Lisa som andre tjej ut. Vinden var lite upp och ned men oftast stark sidvind. Lisa hade lite problem med tajmingen, så första hoppet blev blygsamma 40 meter. Även på andra hoppet såg hon ut att komma lite för tidigt in mot rampen, det visade sig att båten krånglat och hon fick ett omhopp. Då slog Lisa till med ett mycket bra hopp på 49,3 meter!!! Detta räckte till en 6:e plats i detta EM. Ett superresultat som lovar mycket gott inför framtiden. Hopptävlingen vanns av June Fladborg från Danmark med ett hopp på 53 meter.

Senare under eftermiddagen skulle damernas slalomfinal avgöras. I den byiga vinden gick Hanna Edebäck ut som femte åkare i finalen. Hanna hade som mål att klara 11-meters passeringen och vara med och slåss om medaljerna, tyvärr så var det inte hennes dag utan hon stannade på 2.0/55/12, vilket gav en tiondeplacering. Slalomen vanns av Clementine Lucine med 1.0/55/10.75.

På lördagkväll åkte hela laget för att titta på London Night Jump på närliggande Liqiud Leisure. Freddie Kreuger trotsade mörkret och vann med ett hopp på över 66 meter.

Söndag

På EM:s sista dag hade vi en finalist, Daniel Efverström, i herrar hopp. Först skulle dock damernas trick och herrar slalom avgöras. I damer trick dominerade Frankrike och belade både första och andra plats, vinnaren Marion Aynaud fick poängen 8860. I herrar slalom såg det ut att bli en fight mellan Englands Will Asher och italienare Degasperi. Asher som var först ut av de båda visade att han är bäst i Europa genom att göra 3,5/58/10,25.

Lite senare var det dags för hoppfinal för Daniel Efverström. Även under herrarnas hoppfinal var det blåsigt och lite svårt att bedöma vinden. Daniel satsade som vanligt hårt för att få till ett bra resultat. Första hoppet blev tajmingen fel och Daniel hade för lite fart in till rampen. På det andra fick han till ett mycket bättre som mätte 58 meter, tyvärr så lyckades han inte stå efter hoppet och fick inte detta godkänt. På det tredje blev längden 55,9 meter och en slutlig 11:e plats. Vi lär få se mer av unge Daniel Efverström i framtida EM-finaler.

Summering och lagtävling

I kombinerat slutade Daniel Efverström på 7:e plats och Oskar Vikström på 14:e plats. Mycket bra jobbat, grabbar! I lagtävlingen var målet att komma med bland de 8:a bästa länderna och få vara med och åka Lag-EM under nästa år. Vårt unga lag, bestående i huvudsak av U-21 åkare har gjort en fantastisk prestation och placerat Sverige som 6:e bästa nation i Europa! Det är två trötta, men mycket stolta ledare som lämnar London och årets EM.

Tack till alla våra duktiga åkare, framtiden för landslaget ser mycket ljus ut.

Alla resultat finns på http://www.iwwfed-ea.org/ 

Skribent: Magnus Jonsson & Anders Francke

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link