Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning från VM

03 SEP 2014 17:31
För åttonde gången genomfördes VM i Cable Wakeboard och Wakeskate. Denna gång arrangerades VM grannlandet Norge, ett mycket lyckat arrangemang på en bana av absolut världsklass. Mästerskapet samlade cirka 200 åkare från 25 olika länder.
  • Skapad: 03 SEP 2014 17:31

10603379_702804319768621_2663948741638694995_n

För andra gången var Sverige närvarande, denna gången i from av Michaela de Waern, Caroline Djupsjö, Jeremia Hoppe, William Klang, Christian Forssten, Oscar Ten-Heggeler, Oskar Gejler, Erik Nilsson, Fredrik Blomqvist, Sandro Furtado-Brlenic under ledning av Förbundskapten Christina Johannson och assisterande kapten Erik Nilsson.

 

I U15-klassen deltog Sandro Furtado-Brlenic mot mycket tufft motstånd, men med trick som ”KGB”, ”backmobe” och ”backroll to blind” visade Sandro att han hör hemma i toppen. Men på grund av ett olyckligt fall nådde Sandro inte final och slutade på en 15e plats.

 

I U19-klassen representerades Sverige av Oscar Ten-Heggeler och Christian Forssten. Oscar visade fin form på träningen men tvingades avbryta tävlingen på grund av en blindtarmsoperation. Christian hamnade i ett mycket svårt heat men tack vare fantastisk obstacleåkning tog sig Christian vidare till Semi-final, där Christian även där bjöd på bra åkning, men tyvärr räckte det inte till en plats i finalen. Christian slutade på en 11e plats.

 

U19 wakeskate-klassen representerade Erik Nilsson och Fredrik Blomqvist. Efter en säsong full av skador och sjukdom lyckades Erik inte ta sig till final och slutade besviket på en 11e plats. Fredrik lyckades däremot ta sig till final med ett stabilt åk men bra obstacleåkning. I finalen gick det dessvärre inte som planerat med Fredrik slutade på en 8e plats.

 

I herrarnas master-klass deltog Markus Stering som den ända representant från Sverige. Markus körde mycket fint med trick som ”sbend”, ”backroll to revert” samt stabil åkning på parkens obstacles. Trots detta räckte det inte men den hårda konkurrens som fanns och Markus slutade på en 11e plats.

 

I damernas Open-klass gjorde Caroline Djupsjö en smått oväntad comeback på kabelscenen efter ett antal års båtdominans.  Caroline visade att hon kan kabel lika bra, men trick som ”Sbend” och ”backmode”. Tyvärr räckte det inte till final och Caroline slutade på en 11e plats.

 

I damernas Open wakeskate-klass gjorde wakeskate legenden Michaela de Waern comeback, och en sådan comeback det blev. Michaelas ettåriga frånvaro syntes inte när hon landade ”shuvits” som ingenting och genomförde ett felfritt åk som belönade henne med en silver medalj.

 

Herrarnas Open Wakeskate-klass representerade Oskar Gejler Sverige. Oskar storåkte i kvalet med trick som ”No Comply” ”Fs flip” och flera sorters ”Big Spin” vilket tog Oskar direkt till Final. En final som Oskar ännu en gång storåkte i, men tyvärr klarade Oskar inte sista tricket på kickern och slutade precis utanför pallen på en 4e plats.

 

I herrarnas Open-klass gjorde Jeremia comeback efter knäskadan från EM i fjol. Men trots skadan leverade Jeremia och tog sig till en semi-final bland den största eliten. Väl i semi-finalen gick inte allt som det skulle och Jeremia lyckades inte ta sig vidare till final, Jeremia slutade på en 11e plats.

I Open-klassen fanns även William Klang med i startfältet. William bjöd på rail-show och visade hur rails skall åkas, men tyvärr räckte det inte för William och han slutade på en 21e plats. 

 

I helhet var det ett lyckat VM med fantastisk åkning, ett VM som resulterade i en 7e plats för Sverige.  

Skribent: Erik Nilsson

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link