Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport Red Bull Copen'waken

13 JUN 2014 14:30
För andra året I rad arrangerade Red Bull Danmark och Copenhagen Cablepark en stadstävling i wakeboard i centrala Köpenhamn. Tävlingen tog plats i en kanal mittemot Christiansborgs slott.Det var strålande sol och 5-6000 åskådare på plats. Tävlingen kördes efter ett 2.0 kabelsystem och i vattnet låg en stor slider, en kicker samt en wallride.
  • Skapad: 13 JUN 2014 14:30

14 åkare var på plats. Vissa var inbjuda och andra hade kvalat in genom två stycken kvaltävlingar i danmark. Bland de tävlande var två stora internationella namn, Nikita Martyanov från Ryssland och Felix Georgi från Tyskland. Resten bestod av dansk och svensk elit där vi från Sverige hade de 3 Hoppe bröderna, William Klang och Christian Forssten.

Tävlingen började med 3 kvalheat. Två heat med 5 åkare och ett heat med 4 åkare. 2 stycken från varje heat gick direkt till final och 1 fick köra LCQ. Det gällde alltså för åkarna att köra bra hela tiden då det var hård konkurrens om finalplatserna. Från Sverige gick Benjamin och Mattias Hoppe, samt fjolårets vinnare William Klang direkt till final. Christian Forssten hamnade tyvärr utanför LCQ-chansen men Jeremia Hoppe steppade upp sin åkning och lyckades också kvala in till finalen, en final som till slut bestod av: Oliver Breumlund, Danmark. Andreas Kjaergaard, Danmark. Anders Elsgård, Danmark. Felix Georgi, Tyskland, Mattias, Benjamin och Jeremia Hoppe samt William Klang från Sverige.

Finalen var tight och alla åkarna var ganska nervösa. Men tillslut slut stod det att klart att vinnaren blev Oliver Breumlund som hade ett väldigt stilrent åk utan stora missar. Andra platsen gick till vår egen William Klang som visade dagens största kicker hits och på tredje platsen Andreas Kjaergaard som alltid åker teknisk bra och säkert.

Tävlingar som denna är definitivt framtiden samt ett otroligt bra sätt att göra reklam för sporten. Copenhagen Cablepark var fullbokat med nybörjare dagen efter, alltså gav eventet gav snabb positiv effekt. Det blir spännande om vi får till liknande event i Sverige i framtiden. 

 

 

Foto: Nils Heuman

Skribent: Erik Nilsson

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link