Hoppa till sidans innehåll

Wakekommittén


Wakeboardkommittén är Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundets "avdelning" för Wake- & Wakeskate-frågor och består av ett antal entusiastiska individer som har till uppgift att försöka strukturera, inspirera och vidareutveckla Wake-sporterna i Sverige.

  • Kommittén består av aktiva åkare eller folk med stort intresse & engagemang
  • Skall företräda alla Sveriges hörn
  • Arbetar idéellt med att utveckla Wakeboard & Wakeskate för klubbar & individer
  • Har som mål att dels öka Wakeåkningsmöjligheterna, stödja intresserade och viss mån administrera och hantera tävlings- och landslagsfrågor

WK ansvarar för frågor rörande tävlingar, regelverk, domare, landslaget och dess aktiviteter samt mer övergrippande frågor som rör sporten.

Enkelt sagt är Wakeboardkommittén alltså till för er åkare. Välkomna att maila oss på This is a mailto link med synpunkter, åsikter eller initiativ!

Vår roll i Organisationsstrukturen inom SVWF

Wakesporten i Sverige organiseras genom Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet (SVWF). SVWF är ett av Riksidrottsförbundets (RF) Specialidrottsförbund (SF). Internationellt är SVWF medlem i Internationella Vattenskid- & Wakeboardförbundet (IWWF). IWWF är indelat i olika regioner och Sverige tillhör Region Europe & Africa (E&A).

SVWF är ett specialidrottsförbund sm utgörs av ungefär 70 föreningar (klubbar) utspridda över landet. Alla föreningar tillhör också ett av vårt förbunds fem specialdistriktsförbund (SDF) beroende på var klubben geografiskt är belägen: Syd, Väst, Öst, Mellan och Nord. Inom vårt förbunds specialdistriksförbund utbildar man exempelvis domare, båtförare och instruktörer samt organiserar ungdoms- och lägerverksamhet. Förbundsstyrelsen i SVWF utses av förbundsmötet (årsmötet).

SVWF har två deltidsanställda medarbetare där Generalsekreteraren bemannar vårt kanslikontor som är beläget i Halmstad och en Sportchef som är verksam ute på fältet.

Wakeboardkommittén (WK) är den kommitté som under förbundsstyrelsen ansvarar för att strukturera, inspirera och vidareutveckla organiseradf wakeboardsport i Sverige.

Hur skall man nå alla dessa glada - men utspridda - individer?

Wakeboardkommittén har som sitt syfte och mål att försöka utveckla Wakesporterna till att dels omfatta fler delar av landet, dels skapa förutsättningar för aktivare och mer geografiskt spridda tävlingsmöjligheter genom att aktivera, stödja och informera såväl individer som klubbar.

 

Uppdaterad: 20 NOV 2016 15:04 Skribent: Kansliet

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link