Hoppa till sidans innehåll

40-årsjubileum firas med ny arena!

20 MAJ 2020 08:43
Gamla Boo Vattenskidclub grundades den 17 november 1980 och har sedan dess bedrivit sin verksamhet på Skånes näst största sjö, Ringsjön. Klubbens egen födelsedagspresent kunde inte vara bättre - en ny perfekt liten vindskyddad arena!
  • Skapad: 20 MAJ 2020 08:43

Föreningen har under flera år haft ögonen på den lilla, och för ändamålet, perfekta lilla sjön, Prästtorpasjön belägen just norr om Höör. Frågan om en flytt tog verkligen ny fart då föreningen tyvärr tvingades att ställa in 35+ SM för två år sedan p.g.a. en alltför låg vattennivå vid den ordinarie anläggningen. Mycket arbete har lagts på olika ansökningar och presentationer men nu och under säsongen 2020 kommer föreningen att bedriva träningsverksamhet i grenarna slalom och trick på den nya sjön. Så här inledningsvis kommer verksamheten att bedrivas under perioden april-oktober och i samråd med markägare och med tillstånd av Länsstyrelsen i Skåne. Klubbens huvudsakliga verksamhet bedrivs fortfarande vid den ordinarie anläggningen på Ringsjön.

Föreningens ordförande och tidigare RIG-eleven André Malmros förklarar stolt att föreningen nu verkligen befinner sig i en motiverande expansionsfas där samtliga medlemmar ”är med på tåget”. André förklarar vidare att det nu existerar en härlig vi-känsla där alla involverade bidrar fullt ut med allt som krävs för att parallellt driva två anläggningar i en och samma organisation.
Den stundande säsongen inkluderar både schemalagda Prova-på dagar, specifik barn- & ungdomsträning samt inplanerade vattenskidskolor så visst är det så att det är full gas i Gamla Boo Vattenskidclub just nu.
Klubbprofilen Jimmy Bengtsson kan bara instämma och berättar att med två anläggningar och två båtar är scenen satt för en blomstrande föreningsaktivitet för alla åldersgrupper, ökad breddaktivitet, stigande medlemstal och på lite längre sikt även en expansiv pånyttfödelse av föreningens elitverksamhet.

Klubbens uttalade målsättning är att bedriva organiserad vattenskidträning på en hög och säker nivå för barn, ungdom, vuxna och seniorer. Föreningen riktar sig till såväl motionär och elitåkare och erbjuder idrottsverksamhet som är öppen för alla, inklusive människor med funktionshinder. Efter mitt besök hos föreningen igår kan jag bara konstatera att med de förutsättningar som idag finns så är föreningen väl rustad för att med råge infria dessa mål.

Som avslutning vill jag tacka alla er medlemmar som var på plats i solskenet igår för en jättetrevlig kväll samt önska Stort Lycka Till med alla inplanerade aktiviteter samt med den nya fina arenan.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

André Malmros

Tilde Törnlund

Viggo Malmros

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link