Hoppa till sidans innehåll

Idrottens himmel och helvete

19 NOV 2020 15:49
URs uppmärksammade och utmanande serie Idrottens himmel och helvete är nu inne på sin tredje säsong. UR har tillsammans med SISU Idrottsutbildarna tagit fram samtalsunderlag för reflektion och diskussion kring programmen ut i klubbarna.
  • Skapad: 19 NOV 2020 15:49

Wakeboard – tillsammans med skateboard - var med i säsong 2 av Idrottens himmel och helvete som exempel på hur man kan utmana de traditionella formerna för organiserad idrott i Sverige. Nu sänds säsong 3 och tar upp ämnen som: idrott och kriminalitet, psykisk ohälsa, normer/jämställdhet, Anorexi, rätt till idrott/utanförskap och Barnkonventionen. Avsnitten sänds onsdagar 22.30 på SVT1, men finns också att se på UR Play.

De 6 avsnitten finns även att se som 22 kortare klipp på UR Play. Playavsnitten kallas för ”pratstartare” och kommer med ett tillhörande samtalsunderlag som Utbildningsradion tagit fram tillsammans med SISU Idrottsutbildarna. Samtalsunderlaget innehåller tips på hur man kan använda klippen samt förslag på diskussionsfrågor. Primära målgrupper för samtalsunderlagen är personer i makt-/nyckelposition inom SF, SDF och föreningar, men de fungerar självklart också för en bredare målgrupp. Vissa SDF, t. ex. Skåne och Stockholm, har digitala utbildningsträffar efter avsnitten sänts, som vi kan rekommendera att vara med på.

Serien berör starkt idrottens värdegrund, och visar exempel på när idrotten är sitt bästa jag, men även när det brister totalt. Vill du få ökad förståelse för vad idrottens värdegrund är och hur man följer den kan du titta i Idrottens uppförandekod eller vår Academy-utbildning om Idrotten vill. Höstens säsong är dessutom extra stark kopplad till Barnkonventionen och barnrättsperspektivet, ett ämne vi numera också kan erbjuda kurs i på Academy.

Skribent: Alice Andersson
E-post: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link