Hoppa till sidans innehåll

Arbetet med SM-veckan 2020 har startat!

07 OKT 2019 08:57
Förbundets arbete med att för tredje gången vara med under den mytomspunna SM-veckan är igång. Både en formell ansökan samt en detaljerad teknisk specifikation är inskickade och beviljade av RF och i fredags avhölls ett första fysiskt planeringsmöte.
  • Skapad: 07 OKT 2019 08:57

Tidigare i år beslutade styrelsen i Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet att avsätta resurser för en ansökan om inkludering av disciplinen wakeboard bakom kabel under SM-veckan 2020. Det beslutads även att genomföra detta mästerskap i samarbete med Halmstad Wakeboardklubb och då vid klubbens väletablerade arena belägen i Grötvik i utkanten av Halmstad. Halmstad Wakeboardklubb bedriver sin föreningsverksamhet på/vid Halmstad Wakepark och du finner mer information om parken HÄR.

I fredags träffade undertecknad och Carl Neidert från Halmstad Wakeboardklubb Johan Larsson Jufvas, Områdesansvarig SM-veckan 2020 Halmstad för att diskutera samt komplettera den tekniska specifikationen för vårt Svenska Mästerskap. Områden vi diskuterade var bland annat vårt behov av stöd från Halmstad stad med läktare, tält, stängsel, portabla toaletter osv. Vi delgavs även information om de obligatoriska utbildningarna (evenemang, speaker och värdskap) som RF och Halmstad erbjuder/kräver att vi och övriga idrotter ska delta på. Preliminära tävlingsdatum för vårt mästerskap är torsdag och fredag 25/26 juni, 2020.

Kort information om SM-veckan. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet tillsammans med värdstaden och genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund. Sveriges Television är sändande bolag. Under SM-veckan genomförs svenska seniormästerskap i olika idrotter under en veckas tid i en och samma stad eller huvudort. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för de 72 specialidrottsförbund (SF) som är medlemmar i RF. Den första SM-veckan genomfördes i Sundsvall vintern 2009 och i Malmö sommaren samma år. I Sundsvall deltog 5 idrotter och i Malmö 11 idrotter. Idag har evenemanget växt explosionsartat med både fler idrotter och fler aktiva.

Bilden tagen av undertecknad på plats i Halmstad 2019-10-04. Till vänster, Carl Neidert från Halmstad Wakeboardklubb och till höger Johan Larsson Jufvas, Områdesansvarig SM-veckan 2020 Halmstad.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link