Hoppa till sidans innehåll

Guldregn över svenska landslaget vid SYC i Mariestad!

12 JUL 2021 18:23
Under den gångna helgen har Sverige och våra 10 landslags-åkare verkligen levt upp till förväntningarna och vann i stor stil lagtävlingen vid Scandinavian Youth Championships i Mariestad!
  • Skapad: 12 JUL 2021 18:23

Det svenska segertåget leddes av fantastiske Victor Blomqvist som i sin otroliga comeback efter sin skada blev mästerskapskung med 5 erövrade guldmedaljer, 4 individuella guldmedaljer i U-14 klassen samt ett lagguld. En så kallad äkta grand-slam som kröntes med ett nytt personligt rekord i hoppdisciplinen. Fantastiskt Victor!

Likaså briljerade landslagskollegan Tim Törnquist i U-21 klassen genom att vinna både slalom, hopp och kombinerat samt en bronsmedalj i trick. Hans fenomenala 59,6 meter långa hopp i andra omgången var en av mästerskapets absoluta höjdpunkter! Detta lovar ofantligt gott inför kommande landslagsuppdrag i både Grekland och Spanien – Grattis Tim till ännu en kanontävling!

Precis som sina kollegor åkte Ella Björlin på topp i U-17 klassen och bidrog i stor stil till det svenska lagguldet genom att vinna både slalom, hopp och kombinerat samt en silvermedalj i trick. Det finns inga tveksamheter i konstaterandet att Ella tillsammans med landslagskompisen Elsa Bergsgård (1:a i trick och 3:a i slalom) med råge är Skandinaviens absolut främsta vattenskidåkare i denna klass. Stort grattis till er båda och era kanonprestationer i Mariestad!

Killarna i U-17 klassen var minst lika outstanding som tjejerna där Elliot Westlunds monsterhopp på 45 meter säkrade guldet i hoppdisciplinen med en marginal på över 11 meter. Simon Aldman vann slalom och Viktor Råström trick. Kombinationssegraren Elliot Westlund med Viktor Råström på silverplats var hästlängder före övriga konkurrenter i kampen om vem som är den bäste allroundåkaren! Stort Grattis!

Andra höjdpunkter i U-21 klassen var Alice Nordenheds silvermedalj i paradgrenen slalom och Charlie Westlunds 3 individuella SYC-medaljer. Likaså levererade landslagsdebutanten Tuva-Lisa Ronnerfors två stabila slalomåk och säkrade därmed en bronsmedalj i U-14 klassen. Bra jobbat alla tre!

Sammanlagt erövrade Sverige 29 individuella SYC-medaljer. Detta i tillägg till lag-guldet vilket är ett minst sagt enastående facit.

Se alla SYC-resultat HÄR

Jag vill härmed tacka samtliga landslagsatleter för gott kamratskap, härlig energi och fantastiska resultat. Vill även passa på att tacka samtliga föräldrar som var på plats under SYC-äventyret och som ombesörjt mycket av logistiken i förbindelse med sina ungdomars deltagande.

Jag vill även varmt tacka Mariestads Vattenskidklubb och hela arrangörsstaben med Mathias Öhman i spetsen för ett gott samarbete och ett mycket väl genomfört mästerskap. Stort tack också till överdomare Anders Francke, homologator Jimmy Påhlsson, kalkylator Micael Björk, chefsbåtförare Björn Karlsson och hela domarpanelen för ett mycket väl uträttat arbete.

Avslutningsvis vill jag även varmt tacka mina förbundskaptens-kollegor, Jimmie Westlund och Mikael Aldman, för ett fantastiskt arbete under tre mycket långa, fantastiskt roliga och extremt framgångsrika dagar i Mariestad.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

IMG_7684.JPG

IMG_7645.JPG

IMG_7635.JPG

IMG_7622.JPG

IMG_7617.JPG

IMG_7607.JPG

IMG_7593.JPG

IMG_7558.JPG

IMG_7539.JPG

IMG_7528.JPG

IMG_7523.JPG

IMG_7502.JPG

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link