Hoppa till sidans innehåll

Inspirerande juniorträning i Vittsjö!

06 AUG 2020 10:25
Det existerar numera en fantastisk stämning i Vittsjö Vattenskidklubb som bland annat redan avhållit 8 av 10 engagerande och stimulerande juniorträningssamlingar som ett led i en pånyttfödelse av denna anrika och snart 40 år gamla förening.
  • Skapad: 06 AUG 2020 10:25

Varje onsdag, med start den 10 juni, samlas tio ungdomar i åldern 11 – 15 år för att under ledning av mycket välmeriterade tränare skaffa sig mer kunskap om vår idrott och då mer specifikt inom disciplinen vattenskidor.

Ledare och initiativtagare till denna tävlingsförberedande satsning som även är ett skolexempel på hur framgångsrik och föreningsorganiserad idrottsaktivitet ska bedrivas är klubbens ordförande, Mattias Svärdén. Mattias har personligen lång och mångårig erfarenhet inom både träning och tävling och inom samtliga av våra tre discipliner. Assisterande ledare och Mattias parhäst under sommarens samlingar är Tina Bernsheim. Specialistränaren under mitt klubbesök igår var ingen mindre än flerfaldige svenske mästaren och svenske slalomrekordhållaren (65+), Bo Lindén. Tidigare i år har bland annat även fixstjärnorna Tim Törnquist, Noa Johansson och Tanja Svensson axlat detta tränaruppdrag.

Vittsjö Vattenskidklubb har idag cirka 150 medlemmar och av dessa är det omkring 35 stycken som tränar mer eller mindre regelbundet. Det som idag genomsyrar all aktivitet som bedrivs på Vittsjön, mitt i det lilla samhället Vittsjö, är organisation, glädje och gemenskap. Mattias berättar bland annat att ett par av ledorden i föreningen är att all den aktivitet som bedrivs ska vara både säker, seriös och bidra till att föreningen som organisation fortsätter att växa och utvecklas. I Vittsjö Vattenskidklubb kan jag glatt konstatera att det just nu pågår ett mycket positivt arbete med att skapa en genuint god utvecklingsmiljö som kommer att bära klubben framåt. Otroligt inspirerande!

Av de tio ungdomar som ingår i denna juniorsatsning var nio på plats igår och dessa var: Fabian Björkqvist, Erik Håkansson, Moa Persson, Alva Fernebrandt, Lova Svärdén, Nellie Eklund, Ina Ferenebrandt, Felicia Johanesson och Lily Snygg. På gruppbilden ses de tillsammans med tränaren Bo Lindén, ledarna Mattias Svärden och Tina Bernsheim samt gårdagens båtförare, Albin Björkqvist.

Stort Tack till alla åkare, ledare, tränare, båtförare och föräldrar för en fantastiskt trevlig kväll tillsammans med er.

Samtliga bilder tagna av undertecknad på plats i Vittsjö igår.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link