Hoppa till sidans innehåll

Lyckat funk-läger hos Stockholm-Arlanda Vattensportklubb!

09 AUG 2019 07:48
Förra helgen genomförde Stockholm-Arlanda Vattensportklubb och TCP tre mycket lyckade sit-wake dagar för funktionsvarierade utövare.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2019 07:48

Lägerledare var Sebastian Forsén (Rehab Station Stockholm i samarbete med Invacare AB) vid kabelparken The Cable Park, ute på Arlanda. Huvudcoach var Bastien Perret, inlånad från den franska föreningen ”Macigbastos” www.magicbastos.com, som är en fransk förening för actionsport för funktionsvarierade inom såväl vatten som vintersporter.

Lägret samlade 20 stycken rullstolsburna från hela landet och de flesta hade aldrig provat på sit-wake tidigare! Att åka på vatten ger en ganska speciell frihetskänsla, som vi alla känner igen. Det var en imponerad samling glada och över tid också allt skickligare skara utövare, som åkte i den 623 meter långa kabel-banan som också har 12 olika hopp och rails för de som vågar…

Coachen Bastien visade sig vara en skicklig atlet, som redan på andra varvet slängde t.ex. en 360 från den stora kickern och drog en 50/50 på Nellie-railen. Imponerande. Fint väder och +26C i sjön skapade givetvis en härlig inramning till lägret. Sit-wake-utrustningen är snarlik sitski-dito, och kan tämligen enkelt monteras på en vanlig wakeboard.   

För SAVK (och TCP) skapade dessa dagar en ytterligare dimension i kabelsportens motto ”Vattensport för alla!”, Givet det stora intresset och de entusiastiska utövarna på plats, kommer detta säkert att bli ett återkommande evenemang ute på Halmsjön/Arlanda!

Av: Theodor Günther, SAVK
Publicering och korrektur: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link