Hoppa till sidans innehåll

4 VM medaljer till Sveriges landslag i Mexico!

07 NOV 2018 13:41
Inför WWA Wake Park Worlds 2018 på Mayan Wakeboard Complex i Mexico hade Wakeboardkommitéen tagit ut ett lag på 5 personer som skulle representera Sverige, enligt våra landslagskriterier.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2018 13:41

Eira Jansson och Melanie Staf, Junior Ladies Traditional (Airtricks, Rails och Kickers) och Open Ladies Features (Enbart Kickers och Rails)

Albin Randow, Junior Men Traditional, Open Men Features

Carro Djupsjö, Pro Women Traditional, Pro Women Features 

William Klang, Pro Men Traditional och Pro Men Features.

För första gången någonsin hade Sverige ett lag med fler tjejer än killer.

Laget reste från Sverige 26 Oktober och hade en veckas träning på anläggningen innan tävlingarna började.

Då det var tävlingsdags visade först alla 3 juniortjejer fin form i Traditionals och då finaldagen kom slutade Eira med ett silver och Melanie med Brons. Vinnare blev Piper Harris från USA.

Open ladies features bestod av 3 kval heats (Semi finals) där endast 1 från varje heat gick vidare. Eira fick in ett riktigt fint åk och lyckades vinna och ta sig till final. Melanie hamnade i heat med Piper Harris och åkte riktigt bra men blev slått ut med ynka 1,8 poäng så tyvärr blev det inte finalplats här. Slutresultatet blev Guld till Piper Harris-USA, Silver Arriana Cau-ITA och ett fint brons till Eira Jansson.

I Junior Men Traditional visade Albin Randow att han har riktigt stabil åkning på en hög nivå. Albin kom två i sitt kvalheat, vann sitt semi heat och slutade finalen högst upp på pallen med Guld.

Albin skulle egentligen åka Open men features men valte att flytta upp i Proklassen. Mer om det lite längre ner.

Carro Började med Pro Women Tradional och kvalade in till finalen som  nr två efter tyska superåkaren Julia Rick med ett riktigt bra åk. Det slutade på en 4 plats i finalen mindre än 2 poäng från 3 platsen som togs av Jamie Lopina USA. Guldet gick till Julia Rick och Silver till vår amerikanska kompis Anna Nikstad som var med på hela SWPT touren.

I Pro Women Features kvalet (Semi finals) såg det likadant ut som i Open Ladies. 3 heats där 1 från varje gick vidare. Carro Åkte igen bra men hamnade på 2 platsen efter Jamie Lopina och gick tyvärr inte vidare till finalen. Pro Women Features pallen blev en kopia av Traditionals.

William Klang gick hårt ut i Pro Men Traditional kvalet och vann sit heat före legenden Tom Fooshee USA och låg alltså bra till inför semin. Tyvärr blev det till en 3 plats i semi heatet efter Bene Tremmel, Tyskland och Timo Kapl, Östrike där två gick till finalen. Pro men podiet slutade med Guld till Gunther Oka-USA, Silver till Kapl och Brons till Dominik Guehrs-Tyskland.

I Pro Men Features skulle det visa sig att hända grejer. William Klang har definitivt kapasitet till toppplacering i denna grej och Albin Randow skulle slåss mot dom tunga grabbarna för första gången. Där skulle köras Kval (2vidare från varje heat), Semi (1 vidare från varje heat) och final. Tyvärr satt Williams åk inte i kvalet och han slutade trea i sitt heat. Riktigt synd. Däremot sluta Albin 2’a i sitt heat efter Bene Tremmel och stod nu inför en stor uppgift i Semin.

Semifinalheatet bestod av Albin som skulle åka mot Timo Kapl (2’a i Traditonals) och Tom Fooshee. En riktigt tuff uppgift. I features har åkarna 8 minuter på sig att köra sitt bästa på utvalte rails samt två kickers. Alla 3 åkare pushade sina gränser, men Albin visade sig vara bäst med bla en Moby Dick 540 och lyckades alltså som första svensk nogonsin att ta sig till final i Pro Features.

I finalen gick alla åkare all in men tyvärr lyckades Albin inte sätta sin Moby 5 och 900 som i semin och slutade på en fin 4 plats 2,5 poäng efter 3 platsen Jamie Neville-AUS. Vinnare blev Gunther Oka-USA och silvret gick till Bene Tremmel-GER.

Vi kan än en gång konstatera att vi, trots kyla, kort säsong och få anläggningar, håller en riktigt hög nivå inom international Cable Wakeboard, Speciellt på Rails och Kickers. Det blir spännande att följa i framtiden.

Se alla finalresultat HÄR

Text och bilder av: Nicolai Perdrup, SVWF Förbundskapten

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link