Hoppa till sidans innehåll

EM-guld till Hanna & EM-brons till Jakob!

10 SEP 2018 11:41
Vilka enastående prestationer vårt landslag levererat på EM i Grekland som avslutades igår! Hanna Edebäck vann damer slalom och Jakob Bogne åkte helt på topp och vann ett EM-brons i herrklassen!
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 12:43

Så har Hanna äntligen fått stå överst på prispallen vid ett riktigt stort mästerskap och alla träningspass hon underkastat sig genom åren gav igår full utdelning! Hanna som låg delad trea efter utslagsomgången gick i finalen ut och levererade ett kanonresultat, 2,00/55/10,75 som ingen av de resterande finalisterna mäktade med att straffa. Det var fantastiskt härligt att se Hannas både genuina förvåning och glädje när hon förstod att hon faktiskt vunnit EM i slalom. Megastort Grattis Hanna – detta är du mer än väl värd!

Jakob Bogne, hur ska man beskriva detta underbarn som i all hast blivit vuxen och pressade regerande världsmästaren till ett säråk om EM-guldet? Helt fantastiskt räcker liksom inte till för att beskriva Jakobs bragd i Ioannina!
Precis som Hanna startade Jakob relativt tidigt i finalomgången och med ett mastodontresultat och personbästatangering med 3,00/58/10,25 satte han verkligen press på resten av finalfältet. När alla hade genomfört finalomgången delade Jakob EM-guldet med Frederick Winter från England och Sacha Descuns, Frankrike. Både Freddy och Sacha var tyvärr ett snäpp bättre än Jakob i detta säråk men kom återigen att hamna på samma resultat vilket framtvingade ännu ett säråk dem emellan som till slut vanns av Sacha. Ett enormt Stort Grattis Jakob till ett fenomenalt mästerskap och din första internationella medalj vid ett open mästerskap – Otroligt imponerande!

Även Lasse Lindén genomförde sitt finalåk med bravur och levererade ett mer än godkänt resultat av 2,50/58/10,75 med vilket han slutade på en hedrande 11:e plats i det hyperstarka finalfältet.

Även Jennifer Täfvander åkte starkt i gårdagens trickfinal och klättrade två placeringar från en 10:e plats i utslagsomgången till en finfin 8:e plats i finalen. Med personbästa resultatet av 4,240 poäng sken hon i kapp med den grekiska solen då hon ännu en gång levererat en topplacering på ett Europamästerskap! Grattis Jennifer – Mycket Bra jobbat!

Sveriges femte EM-finalist, Felix Blomqvist, kvalificerade sig till EM-finalen i hopp i förrgår med ett resultat av 55,3 meter. I finalen klättrade han precis som Jennifer ett par placeringar och slutade på en mycket stark 7:e plats med ett finalhopp som mätte 58,2 meter. Värt att omnämna är att det var relativt svår-hoppat och av okänd anledning och enligt samtliga hoppare jag talade med så upplevdes dragbåten sakna sin vanliga ”kraft”. Detta kan man även skönja då de riktigt stora längderna tyvärr uteblev. Ett Stort Grattis Felix till din flotta placering samt att du läste av förhållanden och gjorde de nödvändiga justeringarna som gav dig ett flera meter längre i finalhopp sett till utslaget!

Så återstår bara för mig och Johan att gratulera hela vårt landslag till ett enormt fint genomfört mästerskap. De fina resultaten våra åkare presterade innebar även att Team Sweden slutade på en klart godkänd 7:e plats i lagtävlingen som inte helt oväntat vanns av Vitryssland. Stort tack också till samtliga åkare för en härlig lag-känsla, många skratt och en härlig stämning som jag skulle vilja betygsätta som den bästa ”team-spirit” vi haft i open-landslaget på mycket länge. Avslutningsvis och ännu en gång – Stort Grattis Hanna till ditt EM-guld och Stort Grattis Jakob till ditt EM-brons!

Se alla EM-resultat HÄR

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Bild 1: Damernas prisutdelning!
Bild 2: Herrarnas prisutdelning!
Bild 3: Felix in action!
Bild 4: Jennifer slutade 8:a i trick och 13:e i slalom!

 

 

 

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link