Hoppa till sidans innehåll

Fantastisk insats av svenska landslaget vid U-14/U-17 EM i Dnipro!

29 AUG 2018 10:06
Tim Törnquist (bilden) gjorde återigen ett formidabelt mästerskap och vann två EM-medaljer i U-17 klassen i Ukraina. Likaså presterade Simon Aldman på topp och vann ett EM-silver (med guldkant) i slalom!
  • Skapad: 29 AUG 2018 10:06

Förbundskapten Bjarni Sigurdsson har via Facebook dagligen rapporterat om våra svenska åkares framfart vid 2018 IWWF E&A Youth Waterski Championships (se länkar härunder) där han summerar ett ungdoms- och junior-EM med åtta av våra främsta unga lovande åkare enligt följande:
SVWFs JEM lag bestod av 8 åkare där sju ställde upp i alla tre grenar och den åttonde i två. Naturligtvis hade det svenska laget både med- och motgångar i våra totalt 31 starter (+3 runoffs) och även några snöpliga ”stolpe ut”. Åtta finalplatser, två silver och ett brons är ett fantastiskt resultat av detta fina gäng och talar självfallet sitt eget språk. Mycket värt att omnämna är att U-17 laget kom på 5:e plats, endast dryga 50 poäng efter 4:an Österrike.

Våra förbundskaptener Bjarni Sigurdsson och Per Törnquist önskar återigen att ta tillfället i akt att tacka våra fina ungdomar för ett härligt äventyr tillsammans. Betyget våra svenska atleter får av förbundskaptenerna är inget annat än vad som kan förväntas av våra duktiga och skötsamma ungdomar:
Ni har skött er föredömligt i alla moment: på flygplatser, hotell, restauranger och anläggning. Ni har varit ett riktigt lag som stöttat varandra i med- och motgång. Ni har verkligen gjort jobbet lätt och roligt för oss. Tusen och åter tusen tack!

Per och Bjarni önskar återigen även tacka medföljande föräldrar och supporters som hjälpt dem på plats och till alla som följt och hejat på det svenska landslaget på distans.

Härunder följer länkar till den dagliga rapporteringen från JEM:

Förbundskapten Sigurdsson önskar även rekommendera ett besök via nedan länk där Anett Aldmans album med fina bilder från detta mästerskap finns att beskåda.
https://www.facebook.com/anett.aldman/posts/2321208954586489

Samtliga resultat från detta mästerskap finns att tillgå HÄR

Jag, Pia och SVWF gratulerar hela den svenska truppen till ett fint genomfört mästerskap och ett extra Stort Grattis till våra JEM-medaljörer Tim Törnquist & Simon Aldman!

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Bilden härunder: Simon Aldman JEM-silver i slalom i klassen pojkar U-14

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link