Hoppa till sidans innehåll

Ny kabelpark mitt i Tranås!

01 SEP 2018 08:34
Så har ännu en ny wakeboard kabelpark etablerats i Sverige och då närmare bestämt mitt i centrala Tranås i Jönköpings län!
  • Uppdaterad: 01 SEP 2018 09:42

Sedan den 8 augusti har Tranås Vattensport Club bedrivit sin verksamhet vid den nya anläggningen på Svartån som ringlar mitt igenom Tranås. Den 25 augusti var det formell invigning med både bandklippning och uppvisning. Banan mäter 200 meter mellan de två tornen och åk-längden är cirka 170 meter. Med sin placering precis bakom stadshuset i Tranås är anläggningen naturligtvis precis perfekt placerad och extremt lättillgänglig för ortsborna.

En av initiativtagarna till detta projekt, Sven-Olof Söderberg, berättar: Idén väcktes under SM-veckan i Borås 2017 då jag bland annat talade med SVWF styrelsemedlem, Nicolai Perdrup samt resurspersoner från andra aktiva klubbar och insåg att det skulle vara genomförbart med en kabelpark även i en liten kommun som Tranås. Så från idé till färdig park har det tagit exakt 13 månader. Idag har vi två kickers, en hembygd rail och några tunnor att hoppa på. Det är ett kreativt och engagerat gäng som jobbat/jobbar med parken vilket lett till att vi har haft fullt på åkar-listan de dagar vi haft öppet och redan fått ett 10-tal återkommande åkare. Vi tror verkligen att det kommer bli en positiv utveckling av wakeboard i Tranås med omnejd!

Tranås Vattensport Club är en av de föreningar som tillhör i Sydsvenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och är även ägare till den nya parken.

Jag, Pia och SVWF önskar Tranås Vattensport Club stort Lycka till med både vidareutveckling och drift av den nya parken.

Bilder av Sven-Olof Söderberg och Tobias Johansson.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

 

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link