Hoppa till sidans innehåll

Sveriges landslag till Open EM i Grekland!

24 AUG 2018 11:13
Om knappt två veckor, 2018-09-06, inleds IWWF 2018 Europe and Africa Tournament Water Ski Open Championships i Ioannina, Grekland där SVWF och Sverige kommer att representeras av sju av våra absolut bästa toppåkare!
  • Skapad: 24 AUG 2018 11:13

Årets Europamästerskap arrangeras av The Hellenic Waterski & Wakeboard Federation och Pamvotis Waterski Club. Arenan är belägen ca 35 mil nordväst om huvudstaden Athen. Det var för övrigt även på denna specialkonstruerade arena som detta mästerskap arrangerades 2013 och då Daniel Efverström vann ett EM-brons i hoppdisciplinen.

Härunder är en kort presentation av den svenska landslagstruppen:

Hanna Edebäck – Startar i slalom och är just nu rankad 2:a i Europa i denna disciplin. Hanna vann även ett EM-brons i Lleida/Gimenells, Spanien 2016. Enormt rutinerad och med siktet inställt på medalj!

Jennifer Täfvander – Startar i både slalom och trick. Multipel svensk mästarinna i dessa discipliner och placerade sig på 8:e plats i slalom på Open EM 2016 och på 9:e plats i trick vid Open EM 2017!

Jakob Bogne – Startar i slalom och är rankad 9:a i Europa i Open klassen och 1:a i Europa på U-21 listan. Svensk mästare i slalom 2018 både på U-21 SM och Open SM. Har vunnit Europamästerskapsmedaljer i U-21 klassen tre år i rad och är tillsammans med Hanna en av våra absolut starkaste medaljkandidater!

Felix Blomqvist – Startar i både slalom och hopp. Regerande svensk Open mästare i trick och kombinerat. Rankad 9:a i Europa i hopp i Open klassen och 1:a i samma disciplin på U-21 listan. En kanonträff i hoppfinalen kan generera medalj!

Patrik Öhman – Startar i hopp. En av mycket få svenska hoppare som hoppat över 60 meter vid flera tillfällen. Svensk Open mästare 2018 i denna disciplin. Just nu rankad på 13:e plats i Europa!

Lasse Lindén – Startar i slalom. Silvermedaljör vid Open SM 2018 i slalom med många fina resultat. Just nu rankad 23:a i Europa. En av få svenska åkare som åkt igenom 10,75 meters passeringen på tävling!

Dan Rudhag – Startar i slalom. Svensk slalomspecialist med kapacitet att ta en finalplats. Har ett SM-brons vid Open SM 2016 som främsta merit!

Vårt svenska landslag kommer att bekanta sig med det grekiska vattnet den 4 september då den officiella träningen inleds och som pågår under två dagar, 4 – 5 september. Se alla de officiella träningstiderna för alla nationer HÄR.

Ovan trupp kommer att ledas av de båda förbundskaptenerna och förre detta landslags-åkarna, Johan Thyr och undertecknad. I sitt arbete assisteras de av Peder Blomqvist som hanterar stora delar av det administrativa arbete som direkt relaterar till landslagets äventyr i Grekland.

Läs mer om EM genom att klicka på BULLETIN-1, BULLETIN-2 eller BULLETIN-3. Du kan även se exakt vem som är anmäld, med vilket resultat och i vilka grenar genom att klicka HÄR. Mästerskapets egna officiella websida är www.eaopen2018.skipamvotis.gr

Som alltid kommer även resultat och startlistor att finnas tillgängliga HÄR.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link