Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd fortsatt tillgängligt för utbildandet av barn- och ungdomsledare!

09 JUN 2020 15:56
Tidigare i år fanns det två områden som våra idrottsföreningar kunde söka projektstöd för och ett av dessa områden är fortsatt tillgängligt!
  • Uppdaterad: 09 JUN 2020 15:56

Föreningsansökan sker som vanligt via idrottsmedelapplikationen i Idrott Online och deadline för denna tredje ansökningsperiod är 2020-10-01 men omfattar bara PROJEKTYP 2, LEDARE, Utbildandet av barn- och ungdomsledare.

OBSERVERA att inga ansökningar som inkommer och relaterar till PROJEKTYP 1, UNGDOM kommer att hanteras då detta projekt är stängt.

Pia & Micke

Pia Hägg, SVWF Generalsekreterare & Michael Kjellander, SVWF Sportchef

 

Information om Utbildade barn- och ungdomsledare i IF

Ungdomsbarometern konstaterar att aktivitetsledaren är den vuxne som står ungdomar närmst, näst efter föräldrarna. Det är aktivitetsledaren som möter barn och ungdomar i den idrottsliga verksamheten och som påverkar både individernas utveckling och deras upplevelse av idrott. Ska idrottsrörelsen kunna ge barn och ungdomar en verksamhet där de får må bra, ha roligt och utvecklas så är aktivitetsledaren en nyckelperson i arbetet.

Majoriteten av aktivitetsledarna är ideella med andra professioner som de arbetar med. Det är därför viktigt att aktivitetsledaren har tillgång till utbildning för att utveckla kompetenser som behövs för att bedriva den idrottsliga verksamheten i linje med anvisningar, policyer och riktlinjer som svensk idrottsrörelse har satt upp.

Definition av aktivitetsledare: En ledare som planerar och genomför den idrottsliga verksamheten för barn och ungdomar.

Målgrupp: Målgruppen ska vara aktivitetsledare för barn och ungdomar.

Inriktning: Projektstödet ska användas till att jobba för att all barn- och ungdomsidrott ska ledas av utbildade aktivitetsledare med kunskap om barn och ungdomars fysiska, psykiska, sociala och idrottsspecifika utveckling.

Projekt kommer att beviljas för: idrottsspecifika utbildningar, vilket även innebär aktivitetsledarutbildningar inom ramen för vår egen utbildningsstruktur eller när SVWF bjuder in till mötesplatser (ex ledarsymposium) med utbildningar riktade till aktivitetsledare.

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link