Hoppa till sidans innehåll

Säsongsstart & vårrapport från SVWF RIG!

01 MAJ 2020 09:03
Äntligen är våren på gång. Träningslägret i USA blev som alla förstår inställt men våra RIG-elever har sedan tre veckor varit igång med wakeboardträning på kabeln och haft tur med fint väder.
  • Skapad: 01 MAJ 2020 09:03

Vi är tacksamma att vi fått starta upp verksamheten, då så gott som all undervisning sker digitalt och det är inga ”vanliga fysiska” lektioner på gymnasiet. Utomhusaktivitet och en liten grupp talar till vår fördel. Naturligtvis följer RIG Folkhälsomyndighetens angivelser och samtliga elever och föräldrar är informerade om vad som gäller.

Under sen-hösten och vintern har fokus på RIG varit fysträning och träningslära. Vi har haft förmånen att få Elitidrottsstöd från RF av Idrottspsykolog/coach Anneli Östberg från Borlänge. Under två tillfällen har hon coachat eleverna i den mentala biten, självkänsla, självförtroende, förmåga att hantera tränings-och tävlingssituationer, på olika sätt. Uppskattat och lärorikt!

Dessutom har vi fått RF´s stöd i nutrition av Emma Lindblom, delförfattare av Bosöns kokbok som varje elev får i skolstarten. Emma har under två tillfällen föreläst/diskuterat och arbetat med eleverna vad gäller kost/kosthållning mm. Det vi ser är att intresset för matlagning är stort i vårt gäng, man lagar mat tillsammans i olika grupper och det pratas en hel del mat! Roligt! Sista tillfället gjorde vi genom Zoom, då coronan slagit till, och det fungerade mycket väl! Två dagar senare stängdes vår skola och det blev då gängse normer med digital undervisning.

Fyra av våra elever (åk 3) har genomfört Idrottsledarutbildning i SISU´s regi under våren och det är värdefullt för sporten att eventuellt i framtiden ha kunnat inspirera till ledarskap!

Sedan corona pandemins utbrott så har vi haft digital undervisning med tränings-appar och Specialidrottsboken. En superbra bok där träningslära finns både i text och i videoavsnitt som underlag. Det har fungerat otroligt bra med inlämningar och eget ansvar. Eloge till eleverna!

Sammanhållningen och stämningen i gruppen är mycket god, vilket vi också kan läsa i den årliga elevenkät som RF handhar, vilket vi också ser och tycker är viktigt och betydelsefullt för en fungerande verksamhet.

Se härligt videoklipp från RIG-träning 2020-04-22 HÄR!  

Text: Vivianne & Bengt Marberg
Video och bilder: Linda Halldin-Norman
Redigering och publicering: SVWF Sportchef Michael Kjellander

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link