Hoppa till sidans innehåll

SM 2020 Vattenskidor ställs in pga. Coronapandemin

15 JUN 2020 16:20
SVWF TK-Vattenskidor mötte igår samtliga SM-arrangörer inom disciplinen Vattenskidor där det beslutades att samtliga SM-tävlingar 2020, inom disciplinen Vattenskidor, ställs in pga. den pågående Coronapandemin.
  • Skapad: 15 JUN 2020 16:20

Det råder en stor enighet mellan TK-Vattenskidor och SM-arrangörerna att under 2020 är det inte möjligt att arrangera ett Svenskt Mästerskap och samtidigt följa Riksidrottsförbundets, Folkhälsomyndighetens och Polisens regler, riktlinjer och rekommendationer.

Även om tävlingsarenorna skulle kan delas in i flera olika zoner och på så sätt kunna anses vara i harmoni med den idag fastställda begränsningen om maximalt 50 personer är det fortfarande säkerheten gällande smittorisken som vi tillsammans måste sätta i första rummet.

TK-Vattenskidor beslutade även igår att tilldela årets SM-arrangörer, Strömsnäsbruk, Linköping och Ambjörnarp, respektive mästerskap 2021.

Det här var ett ytterst vemodigt beslut att fatta men TK-Vattenskidor i samsyn med våra SM-arrangörer har också vägt in problem såsom exempelvis att toaletter skall städas med mycket tät frekvens samt den uteblivna serveringen för våra arrangörer. Bedömningen har även gjorts att våra åkare inte kommer att tycka det är varken inspirerande, motiverande eller säkert att befinna sig på en arena under den pågående pandemin.

Trots dessa turbulenta tider har TK-Vattenskidor erhållit många positiva rapporter om att våra olika vattenskidskolor, som arrangeras lokalt runt om i våra föreningar, är fulltecknade och pågår i enighet med alla regler, riktlinjer och rekommendationer.

Inom kort inleds även säsongen för Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundets nybörjarserie Inspiration Tour i samarbete med nio av våra föreningar. Intresset för dessa informella gräsrotstävlingar fortsätter att växa och först ut denna säsong är Eskilstuna som arrangerar sin IT-tävling i både slalom och trick 2020-06-23 följt av Råå som arrangerar sin IT-tävling i trick samt wakeboard bakom båt 2020-06-24.

Av: TK-Vattenskidor 2020-06-15
Publikation och korrektur: SVWF Sportchef Michael Kjellander

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link