Hoppa till sidans innehåll

SM 2021 & PARA SM 2021 på vattenskidor i Strömsnäsbruk!

17 JUL 2021 07:37
SM 2021 & PARA SM 2021 på vattenskidor i open-klassen arrangeras för tredje gången på VSK Svanens arena belägen i Strömsnäsbruk i Markaryds kommun. SM-tävlingarna invigs fredagen den 30:e juli och därefter är det full fart i tre dagar.
  • Skapad: 17 JUL 2021 07:37

Med actionfyllda tävlingar på vattnet, med jippon på arenan, med upp till 600 åskådare och med våra sponsorer på plats bjuder VSK Svanen in till en folkfest för alla.

Publiken kommer att bjudas på rafflande dueller i grenarna slalom, trick och hopp, där stora förväntningar ställs på hemmaatleten och landslags-åkaren Tim Törnquist som har klar guldchans i tre av fyra grenar. Tim kommer dessutom agera ankare i VSK Svanens lag som bär favoritskapet i lagtävlingen. Med sina sammanlagt 8 VM-medaljer, 10 EM-medaljer och 22 SM-guld är Elsie Antonsson den självskrivna förhandsfavoriten i PARA SM.

Svenska Mästerskapen på vattenskidor sanktioneras av Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och arrangeras i följande discipliner.

Slalom: Utövaren åker i en bana med sex bojar där svårighetsgraden ökar med att inledningsvis höja hastigheten efter varje passering och därefter genom att linans längd kortas.

Trick: Under 2x20 sekunder skall utövaren utföra så många och så svåra trick som möjligt.

Hopp: Den enklaste grenen för åskådaren att följa då det gäller att hoppa så långs som möjligt.

Kombinerat: Här gäller det att prestera så bra resultat som möjligt i alla tre discipliner för att på så sätt erövra så många kombinationspoäng som möjligt. Varje resultat, i varje disciplin, motsvarar en viss poäng i det specifika poängsystemet som används för tilldelning av poäng.

VSK Svanen, en av landets mest anrika klubbar, grundades av ett antal entusiaster 1973 och flyttade 1976 till dagens lokalisering på Lagans västra strand. Klubben växte snabbt och den lilla omklädningsboden som även innehöll skid- och bensinförvaring byttes under 1978 ut mot en toppmodern klubbstuga med klubblokal, dubbla omklädningsrum samt dubbla toaletter. Klubben har sedan dess utvecklats som arrangör och har erfarenhet av drygt 15 arrangerade svenska mästerskap i andra klasser än open-klassen.

Naturligtvis finns information om både SM och PARA SM att tillgå i IWWF Event Management System via följande länk, https://ems.iwwf.sport/. Mer information om dessa båda mästerskap och ett detaljerat tidsprogram finns även på VSK Svanens hemsida, Facebooksida och Instagram.

https://www.vsksvanen.org/
https://www.facebook.com/vsksvanen
https://www.instagram.com/vattenskidklubben_svanen/

Presskontakt VSK Svanen: Per Törnkvist, 0705-17 42 20
Presskontakt Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet: Michael Kjellander, 070-48 34 963

VARMT VÄLKOMMNA!

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link