Hoppa till sidans innehåll

SM Wakeboard Båt 2022 avgjordes i Tullboden, lördag den 30 juli.

09 AUG 2022 13:30
Västkusten i sommarskrud med Räkor och Wakeboard, det är inte mycket som slår det när Tullboden bjuder upp till SM i Wakeboard Båt 2022.
  • Skapad: 09 AUG 2022 13:30

Vinden, molnen och maneterna hade precis lämnat Tullboden när åkarna äntrade vattnet för fredagens träningsåk. Hela helgen bjöd på ett skönt häng med glada återseenden och nya bekantskaper för de deltagare och åskådare som tagit sig till de västligaste delarna av Sverige.

Tävlingsledare Harald Hermansson drog igång åkarmötet kl 9 och första start var 9:30. Med det största deltagarantalet på flera år, 24 st, blev det en spännande tävlingsdag med mycket jämna heat i samtliga klasser. Först ut var Girls följt av Jr Men, Jr Ladies, Masters Men, Open Men och Open Ladies.

Kvalet i Open Men var oerhört jämnt bland de nio deltagarna. De fyra givna finalplatserna togs av Albin Randow, Adam Linders, Johan Wikström och Martin Agerstig. Om kvalet var jämnt så var om möjligt LCQ’n ännu jämnare. De som lyckades bäst och tog de sista finalplatserna var Linus Samuelsson och Jakob Nordenhed. Efter två nervkittlande kval var pulsen hög inför finalen. Adam körde säkert med bra höjd och plockade poäng på sin variation av trick och knep därmed bronspengen. Johan som var tillbaka efter att varit skadad en längre tid, körde som vanligt stort men nådde inte riktigt ända fram utan hamnade ett fåtal poäng efter ettan. Det var bland annat Albins snygga Tantrum to Blind, som bidrog till att han slutligen tog guldmedaljen.

I Open Ladies var det 5 deltagare som gjorde upp. Eira Jansson gjorde comeback efter att ha pausat wakeboardåkning ett par år. Eira kom snabbt in i matchen och levererade bra. Matilda gick ner på ett basic-trick i kvalet men satte sitt åk i finalen. Melanie som i huvudsak är kabelåkare snäppte upp åkningen för varje runda hon körde. Finalen var väldigt jämn och spänningen höll i sig till prisutdelningen. Panayiota Kokonis som tog tredjeplatsen i kvalet hamnade precis utanför pallen på en hedrande fjärdeplats. Det skilde endast fyra poäng mellan ettan och trean där Eira till slut stod högst på pallen, Matilda tog silvret och Melanie bronset.

Som SVWF’s representant på plats vill jag rikta ett stort tack till Tullbodens Vattensportklubb och dess engagerade medlemmar med Harald Hermanson, som tävlingsledare, i spetsen för ett mycket bra genomfört evenemang. Speciellt tack till speaker Erik Nilsson som levererade trick och kringsnack på ett föredömligt sätt, huvuddomare Martin Gustavsson och övriga domare. Tack till alla åkare som gjorde detta till en spännande tävling och bidrog till den sköna atmosfären som infinner sig i wakeboardsammahang.

Det är roligt att se att wakeboard båt i allra högsta grad lever efter några tunga år med bland annat pandemi.

Se alla resultat på EMS och genom att klicka HÄR.

Bilder och text av undertecknad.

Sven-Olof Söderberg
Wakekommittén

Publicerat av: M. Kjellander

07_Tullboden.JPG

06_AR.JPG

05_MS.JPG

04_Folk.JPG

03_LS.JPG

01_Tullboden.jpg

13_Pall_Open Ladies.JPG

12_Pall_Open Men.JPG

11_Pall_Masters Men.JPG

10_Pall_Jr Men.JPG

09_Pall_Jr Ladies.JPG

08_Pall_Girls.JPG

Skribent: Michael Kjellander
E-post: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link