Hoppa till sidans innehåll

Svenska Mästerskapet Vattenskidor i Linköping!

05 AUG 2019 08:39
SM i vattenskidor har under den gångna helgen arrangerats på Mörstopssjön i Linköping. Lagtävlingen vanns rättvist av Karlstad med Göteborg på andra plats följt av VSK Svanen på bronsplats. Mängder av bilder via länk härunder!
  • Uppdaterad: 05 AUG 2019 08:39

Svenska Mästerskapet i open klassen samt SM för funktionsnedsatta utövare är alltid en av årets absolut största höjdpunkter och såsom brukligt vid SM presterades det även i år en rad fina resultat inklusive ett nytt svenskt rekord. ”Snackisen” på årets SM var Ikonen Odd Brådhes härliga framfart på vattnet i trick. 1974, för 45 år sedan, åkte Odd sitt första Open SM men har aldrig vunnit ett SM-guld i trickdisciplinen, tills igår! Odd som nu hunnit bli 59 år gammal och numera vår sports äldsta SM-vinnare genom alla tider har inga som helst funderingar på att trappa ner sitt tävlande och aldrig har väl beskrivningen ”The older I get – the better I ski” passat bättre. Stort Grattis Odd – vi ser alla fram emot att se dig på SM nästa år!

I trickdisciplinen på damsidan var det åldersmässigt helt omvänt sett till herrarna. 15 åriga Elsa Bergsgård, tävlandes för Karlstads VSK, kunde inte fått en bättre debut vid Open SM. Med bred marginal vann hon både kvalificeringsomgången samt finalåket och blev i och med gårdagens SM-seger en av de yngsta SM-vinnarna i vår historia. Stort Grattis Elsa!

Mästerskapets absolut största förhandsfavoriter stod att finna i hoppdisciplinen där fjolårets SM vinnare d.v.s. de regerande mästarna, Sandra Gustavsson, Karlstads VSK, och Patrik Öhman, Mariestads VSK, metodiskt och rutinerat gjorde vad som krävdes för att ånyo vinna dam- respektive herrklassen. Stort Grattis Sandra och Patrik!

Herrarnas slalomfinal bjöd publiken på en bra fight om SM-guldet. Simon Aldman, Göteborgs VSK, gjorde likt Elsa Bergsgård Open SM debut och lyckades på vippen vinna en SM-titel vid sitt första SM. Till slut fick han dock se sig besegrad av sin klubbkamrat, Dan Rudhag, men med ett mycket slagkraftigt finalresultat av 2,00/58/11,25 satte han en härlig press på träningskompisen. Med sin erfarenhet av tidigare SM-finaler lyckades Dan med konststycket att förvalta ledningen från kvalificeringsomgången och vinna med en halv boj. Stort Grattis Dan till det välförtjänta SM-guldet!

Under stort jubel lyckades även arrangörsklubbens Alice Nordenhed leva upp till hemmapublikens förväntningar och som sista startande i damfinalen knyta ihop påsen och vinna ett slalomguld. Att vara bäst när det gäller är en fantastisk egenskap – Stort Grattis Alice!

De tunga kombinationstitlarna vanns av Linnéa Cederquist, Nyköpings VSK och av tidigare RIG-eleven Vilgot Österlund, Nyköpings VSK. Det bör omnämnas att det var första gången någonsin Linnéa och Vilgot vann dessa titlar som även innebar att de korades till Sveriges främsta vattenskidåkare. Stort Grattis Linnéa och Vilgot!

Elsie Antonsson, Varbergs VSK, som nyligen vann ett VM-silver i trickdisciplinen tog som väntat hand om SM-titlarna i både slalom och trick för funktionsnedsatta utövare och i klassen Categorie MP 5. Stort Grattis Elsie till ytterligare två SM-guld samt till ditt fenomenala finalresultat och nya hyperstarka svenska rekord i trick om 1220 poäng!

Såsom här ovan förkunnats vanns lagtävlingen av Karlstads Vattenskidklubb med Göteborgs Vattenskidklubb på andra plats följt av VSK Svanen (Strömsnäsbruk) på tredje plats.  

  • Se 43 SM-bilder (både actionbilder och bilder från prisutdelningen) tagna av undertecknad på plats HÄR
  • Alla resultat från 2019 Open SM finns tillgängliga HÄR
  • Alla resultat från 2019 Funk SM finns tillgängliga HÄR

På vägnarna av SVWF vill jag som Sportchef varmt tacka Linköpings Vattenskidklubb och hela arrangörsstaben med bland andra David Rosén i spetsen för ett mycket väl genomfört mästerskap. Likaså ska hela domarpanelen inklusive överdomare Anders Johansson, homologator David Rosén, kalkylator Anders Kästel och de två båtförarna under befäl av huvudföraren Daniel Hagäng ha mycket beröm för sitt väl uträttade arbete i förbindelse med årets SM.

Redan nästa helg fortsätter vår intensiva säsong med ännu ett Svenska Mästerskap då våra vuxna elitatleter drabbar samman och tävlar om SM-medaljerna vid 35+ SM i Ambjörnarp. Varmt Välkomna!  

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link