Hoppa till sidans innehåll

SVWF certifierar nya vattenskidtränare!

11 AUG 2019 18:21
Igår, 2019-08-10, arrangerade SVWF den praktikspecifika delen i förbundets utbildning, Vattenskidor Tränar-1 vid Bromölla Vattenskidklubbs anläggning vid/på Levrasjön.
  • Skapad: 11 AUG 2019 18:21

På plats var sju av de deltagare som genomförde teoridelen av denna utbildning i slutet av maj i Gamla Boo. På plats och med under dagen var även hemmaåkaren och landslagsatleten Henrik Tengius. Under en intensiv och mycket givande dag kompletterade våra nya tränare sin teorikunskap med nya praktiska kunskaper och erfarenheter inom samtliga av våra grenar (slalom, trick och hopp) inom disciplinen vattenskidor.

Deltagarna turades i tur och ordning om att ställa upp som levande objekt på vattnet där kollegorna fick möjlighet att i små grupper, från båten, analysera utförda moment under ledning av undertecknad kursledare. Samtliga kursdeltagare uppvisade extremt god förståelse och analysförmåga och de gavs naturligtvis även möjlighet att individuellt förmedla precisa instruktioner till åkaren/objektet.

De som deltog och nu slutfört utbildningen med ett mycket väl godkänt resultat var Jimmy Bengtsson, Tomas Svedbom, Albin Svedbom, Petter Alexandersson, Jan Stefan Sandberg, Gustaf Lanker och Thomas Shike. Jonas Wistrand och Fredrik Carlsson som genomförde den teoretiska utbildningsdelen i maj kommer att beredas möjlighet att vid nästa praktiska kurstillfälle fullfölja sin utbildning.

I egenskap av kursledare och Sportchef vill jag härmed ta tillfället i akt att tacka samtliga deltagare för en trevlig och givande dag samt gratulera våra sju nya och certifierade tränare. De kommer inom kort att erhålla sina officiella tränardiplom då även den av dem obligatoriska HLR utbildnings-modulen verifierats.

Stort tack också till Bromölla Vattenskidklubb som möjliggjorde denna del av utbildningen genom att upplåta sin fina arena till denna utbildning.   

Som avslutning vill jag personligen och som kursledare samt i egenskap av SVWF Sportchef gratulera samtliga av våra nya tränare samt hälsa er hjärtligt välkomna in i tränargemenskapen och till ett av världens kanske mest roliga uppdrag/arbete, det som aktiv, motiverande och inspirerande vattenskidtränare!

Samtliga actionbilder härunder tagna av undertecknad på plats igår av våra duktiga nya tränare då de "agerar objekt" för varandra.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link