Hoppa till sidans innehåll

SVWF ingår samarbete med Brainsafe

18 MAJ 2022 10:58
SVWF har ingått ett samarbete med Brainsafe för att minska effekterna av hjärnskakning. Genom samarbetet med Brainsafe kommer rehabiliteringsstödet till individen att bli bättre och förbundets kunskap kring hjärnskakning att öka.
  • Skapad: 18 MAJ 2022 10:58

Brainsafe bildades 2020 för att minimera konsekvenserna av hjärnskakning och har ambitionen att bli den ledande experten inom hjärnskakning. Med deras plattform tillförs data och analys kring hjärnskakning som ger SVWF ökad kunskap om hjärnskakning. Dessutom får individen en säker och strukturerad rehabilitering.

– Nu höjer vi ytterligare ribban för hur SVWF arbetar med hjärnskakning. Förbundet vill öka den generella medvetenheten kring hjärnskakning, att så få som möjligt får hjärnskakning, och de som drabbas ska komma tillbaka till vattnet så säkert som möjligt utan några komplikationer. Tillsammans med Brainsafe kan vi få detta att hända, och vi får dessutom ett stabilt verktyg för statistik kring när skada uppstår. Tack vare Brainsafes forskningsbaserade rehabiliteringsmodell med kognitiva och fysiska tester säkerställs en trygg rehabilitering. För SVWF är det viktigt att visa att vår sport är säker och att vi arbetar på ett strukturerat och proaktivt sätt med våra skador. Under maj kommer våra 8 landslag att ansluta till Brainsafes plattform och jag hoppas att flera av våra föreningar senare vill ansluta till plattformen, säger Alice Andersson, Förbundsutvecklare och Tf Generalsekreterare för SVWF.

Brainsafe har utvecklat Standardized Concussion Rehabilitation Model som är integrerad i den digitala appen. Modellen är ett 6-stegs rehabiliteringsprogram som guidar individen till en säker återgång till sin aktivitet/idrott. Genom fysiska och kognitiva tester, dagliga symtomrapporter och individens medicinska historia anpassar systemet automatiskt rehabiliteringen för varje enskild individ.

De föreningar inom SVWF som är intresserade av att arbeta mer strukturerat kring hjärnskakning får gärna kontakta This is a mailto link .

Skribent: Alice Andersson
E-post: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46704834963, +46765869290
E-post: This is a mailto link