Hoppa till sidans innehåll

SVWF på besök i Tranås!

30 JUN 2020 09:51
Igår, 2020-06-29, hade jag i rollen som SVWF Sportchef, privilegiet att besöka Tranås Vattensport Club och på första parkett följa den sprudlande aktiviteten vid föreningens kabelpark mitt i centrala Tranås.
  • Skapad: 30 JUN 2020 09:51

Såsom i resten av vårt avlånga land var det igår, även i Tranås, fantastiskt högsommarväder och det rådde en härlig familjär stämning på anläggningen. En av initiativtagarna till den pånyttfödda aktiviteten i Tranås, Sven-Olof Söderberg, berättar att föreningen idag har cirka 20 aktiva åkare som tränar regelbundet. I tillägg bedrivs organiserad prova-på verksamhet två gånger i veckan för att väcka intresset för organiserad wakeboardaktivitet och säkra en stadig tillvägt av nya medlemmar.

Sedan augusti, 2018 har Tranås Vattensport Club bedrivit sin verksamhet vid den numera etablerade anläggningen på Svartån som ringlar mitt igenom Tranås. Banan mäter ca 200 meter mellan de två tornen och åk-längden är cirka 170 meter. Med sin placering precis bakom stadshuset i Tranås är anläggningen naturligtvis precis perfekt placerad och extremt lättillgänglig för ortsborna.

Det är en kreativ och engagerad grupp som idag aktivt arbetar med både parkens och föreningens vidareutveckling vilket på sikt naturligtvis kommer att placera Tranås på Sveriges wakeboardkarta som ett riktigt ”hot spot center”. Föreningen kommer även att samarbeta med Linköpings Kabelsportförening med SM i wakeboard bakom kabel under evenemanget SM-veckan 2022 i Linköping. Klubben är även positiv till att i framtiden arrangera egna tävlingar och till trots att man ännu ej firat 2-års jubileum på Svartån har klubben redan etablerats sig på elitsidan genom Matilda Söderberg som till vardags är en av 12 elitsatsandes wakeboardelever vid SVWF:s Riksidrottsgymnasium i Fagersta.

Tranås Vattensport Club tillhör i Sydsvenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och är även formellt ägare till wakeboardparken i Tranås.

Samtliga bilder tagna av undertecknad på plats igår.

Micke
Michael Kjellander
SVWF Sportchef

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

Vi är medlemmar i Städa Sverige

http://www.youtube.com/watch?v=GMDz_R3Wf5o

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46765869290, +46704834963
E-post: This is a mailto link