Hoppa till sidans innehåll

SWPT – Säsongen 2019 en succé!

02 AUG 2019 07:16
Då var andra året av Swedish Wake Park Tour (SWPT) till ända och åter igen fortsatte succén från förra året. Den här gången från Bromölla via Västerås tillbaka till Halmstad och avslutningsvis i Varberg.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2019 07:16

Fyra fantastiskt lyckade stopp med fantastiska klubbar med ett engagemang utöver det vanliga, vad kan man mer begära.

Bromölla var nytillskottet för årets tour, trots lång resa för många åkare så blev man inte besvikna när man för första gången fick se vad Ralphén och Co har skapat.

Åter igen har Bromöllaklubben visat engagemang inom wakeboarden, den här gången på hemmaplan. Vädret kanske inte var det bästa men det är inget som någon kommer ihåg när allt det positiva väger över.

Efter Bromölla stoppet, så laddade åkarna om några veckor, vissa valde att tävla utomlands med goda resultat för att komma hem och köra SM-veckan i Malmö. Direkt efter Malmö så var det dags för ett kärt återbesök i Västerås och Lucas Only.

Den prestigefyllda tävlingen Lucas Only där Västerås Cable Park är den park med störst sannolikhet har mest saker i parken och det verkar inte heller minska.

Åter igen så bjuder Västerås på sig själva med ytterligare nya features i parken och fantastisk stämning i ett välbesökt område.

Sen var det dags att avslutningsvis åter igen dra oss söderut till Halmstad där Carl står för förfesten och Halmstad står för efterfesten, man känner hur glädjen kommer krypande i varenda ven när man ansluter till Halmstad Wakepark.

Till slut närmade vi oss slutet på vår resa för i år och naturligtvis så gjorde man som förra året även i år, vi anslöt oss till Varberg och Hallifornia och återigen så var det publikfest i tre dagar.

Tänk dig att glida ut på vattnet med ca 2–3 tusen i publiken, jag tror inte många får den chansen. Varberg visade åter igen varför sommaren avslutas där, det avslutades med ett förstklassigt äventyr för samtliga åkare, där solen lyste upp parken med publik som fyllde alla delar av murarna.

Fakta:

2019 fortsatte vi vår resa, nu inte som ett projekt utan med huvudsakligt ekonomiskt stöd från anmälningsavgifter och våra samarbetspartners som tror på det vi gör. Fristads, SeaSea, Zitac och Hallifornia.

Vi visste att 2018 skulle vara svårt att toppa med antalet åkare, och med vetskapen att nyhetens behag fanns med till årets planering så kan vi nu efter 2019 års tour blicka tillbaka och se, ja det var lite färre åkare med ca 5st i snitt/per stopp. Vi valde att endast ha fyra stopp då SM veckan även fanns med i årets planering. Publikmässigt så snittar vi precis som förra året om inte mer då Varbergstoppet fyllde muren med tusentals personer på både träning, fredagsfinalerna och lördagsfinalerna.

Det positiva i år att vi åter igen ser nya åkare som vågat ta steget in på touren, och framförallt så har vi sett fler åkare som fullföljt och deltagit på samtliga stopp. Vi har även sett åkare som verkligen vill vinna touren och lägger all sin lediga tid till att träna på mer avancerade trick för att slå sin motståndare som är även dennes bästa vän.

Det har blivit en prestige att stå på pallen i SWPT men vänskapen, gemenskapen, glädjen består. Varje dag vi tänker tillbaka så ser man glada och skrattande människor oavsett om dom står bredvid eller står på bryggan för att tävla mot varandra.

Vår sport skapar inte rivalitet, vår sport skapar ett gemensamt intresse för att utvecklas tillsammans och ha fruktansvärt roligt på vägen. Och framförallt är det jämställt och till för alla.

Stort Tack till:

FRISTADS, SEASEA, HALLIFORNIA, ZITAC, ICA MAXI TORSLANDA, SVWF och till Västerås Cable Park, Bromölla Cable Park, Halmstad Wake Park samt Varberg Wake Park

Stort gratis också till er som deltagit vid minst två stycken deltävlingar och därmed fått slutpoäng. SWPT-2019 resultat direkt härunder.

Text och Bilder: Jimmy Palm och Nicolai Perdrup, SWPT-2019 Projektledare
Korrektur och Publicering: Michael Kjellander, SVWF Sportchef

 

 

 

 

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link