Hoppa till sidans innehåll

Tim Törnquist vann U-21 VM-brons i Canada!

08 JUL 2019 07:52
Tim Törnquist (bilden) förstärkte igår ytterligare sin position som en av världens främsta unga vattenskidåkare då han vid U-21 VM finalen i slalom i Edmonton, Canada vann en bronsmedalj! Helt Enastående!
  • Skapad: 08 JUL 2019 07:52

Vilket fantastiskt världsmästerskap VSK Svanens Tim Törnquist har gjort. I processen som igår genererade en VM-medalj tangerade han även sitt personbästaresultat i slalomfinalen och när det som bäst behövdes. I ultraskarpt läge gjorde Tim det som krävdes och satte med sitt enastående resultat, 3,00/58/10,75, en härlig press på de övriga finalisterna. Att följa upp fjolårets JVM-silver med gårdagens U-21 VM brons är inget annat en än bragd – Helt Fantastiskt – Stort Grattis Tim!

Även i hoppdisciplinen gjorde Tim en formidabel insats och passerade för första gången någonsin den magiska 50-meters barriären. Tims nya personbästa lyder nu på starka 51,3 meter. Tyvärr räckte inte detta riktigt till en plats i hoppfinalen men ett personbästa på ett VM vittnar om att man prickat in formtoppen perfekt. Summeringen av Tims VM-äventyr i Canada kan bäst beskrivas på exakt samma vis som efter JVM i Spanien 2018 dvs. vilken magnifik och beundransvärd insats av en fantastisk atlet!

Sveriges andre VM-deltagare, Jakob Bogne, lyckades tyvärr inte knyta ihop säcken i slalomfinalen. Med en stark 4:e plats från kvalificeringsomgången var scenen bäddad för ett kanonåk i finalen. De båda inledande finalpasseringarna på 13- respektive 12-meters kortningarna såg lekande lätt ut i den direktsända webcasten. Dock förstörde ett litet misstag på 11-meterspasseringen Jakobs medaljchanser och han slutade på, för honom, en blygsam 9:e plats.

För de som återigen och i repris vill uppleva all åkning från detta U-21 VM så ligger webcast-sändningen tillsammans med alla resultat tillgängliga HÄR.

Stort tack till förbundskapten Peder Blomqvist som på plats i Edmonton genomfört sitt uppdrag med bravur. Bilden i denna artikel är tagen på plats i Canada av Jan Bogne.

Avslutningsvis önskar jag på vägnarna av SVWF och hela vattenskid-Sverige ännu en gång gratulera Tim till bragden i Canada.

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Skribent: Michael Kjellander
Epost: Adressen Gömd

 

Hitta förening

 

                      CRAFT
  Officiell Textilpartner till SVWF

 

 

 

Postadress:
Svenska Vattenskid- och Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10 B
302 31 Halmstad

Besöksadress:
Slottsmöllan 10 B, Röd info - Entré E vid obelisken
302 31 Halmstad

Kontakt:
Tel: +46709727829, +46704834963
E-post: This is a mailto link